Hukuk fakültesi 5 yıllık olmalı

Haber Giriş : 08 Nisan 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ?YÖK Başkanı ile geçmişte yaptığımız bir toplantıda hukuk eğitiminin en az 5 yıl olması konusunda görüş birliğine varıldı? dedi. Çiçek, İstanbul Barosu'nun kuruluşunun 128. yılı dolayısıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ?Uluslararası Adalete Erişim Sempozyumu?nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki hukuk eğitimi üzerinde ciddi şekilde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Ülkemizde bulunan 31 hukuk fakültesinin göğsümüzü kabarttığını dile getiren Adalet Bakanı, şöyle konuştu: ?Ama buna rağmen kaliteli bir eğitim var mı dersek, bu konuda geriye gittiğimizi herkesin kabul etmesi gerekir. Bugün sadece 5 hukuk fakültesinde, hukuk programlarını uygulayacak bilim adamı var. 4 yıllık hukuk eğitimi, hukuk müktesebatını elde etmede yeterli değil. YÖK Başkanı ile geçmişte yaptığımız bir toplantıda bu eğitimin en az 5 yıl olması konusunda görüş birliğine varıldı. 4 yıllık eğitimle bu kadar karmaşık hukuki konuları ve adalete erişim projelerini hayata geçirmede ciddi şekilde zorlanıyoruz.? Çiçek, zamanın süratle değiştiğini ve değişen dünya şartlarında bazı konuların çok önemli hale geldiğini anlatarak, ?Benim üniversitede okuduğum dönemlerde çevre hukuku yoktu. Fikri ve sınai haklar diye bir ders yoktu. Hatta en önemli konuları seçimlik ders olarak belli bir öğrenci grubu okuyabiliyordu. Halbuki bunlar bugün hem dünyamızın hem de ülkemizin en önemli konuları haline geldi? dedi.

Bakan Çiçek, bu toplantının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, sempozyumdan çıkacak sonuçlardan azami ölçüde faydalanacaklarını söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber