Erdoğan:Gecekondu Düzenini Ortadan Kaldırıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehirlerimizi bir ur gibi saran gecekondu düzenini ortadan kaldırmak bizim en büyük idealimizdi şimdi bunu başarıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2006 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından düzenlenen "1. Konut Kurultayı"nın açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşları ev sahibi yapmanın üzerinde en çok durdukları meselelerden biri olduğunu, bundan dolayı da kentsel dönüşüm projelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, "Biz bu yola aşkla, heyecanla koyulduk. Eğer heyecanınız yoksa, aşkınız yoksa yerel yönetici olarak görev yaptığınız il'e sevdanız yoksa, bunu başarmanız mümkün değil. Coşkumuzdan hiçbir şey kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara'ya geçmişte gecekonduların arasından geçilerek girildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"(Bunlar nasıl yıkılır, nasıl giderilir?) deniliyordu. Hepsi yıkıldı. Demek ki azmederseniz, kararlı olursanız, inanırsanız yıkarsınız. Çünkü biz hak olanı değil hak etmediği halde adeta oranın işgalcisi olan insanları ikna yoluyla hem de yaptıkları yanlışlara rağmen enkaz bedeli vererek farklı yerde çağdaş ve modern konutlar içinde yer almalarına zemin hazırladık. Şehirlerimizi bir ur gibi saran gecekondu düzenini ortadan kaldırmak bizim en büyük idealimizdi. Şimdi bunu başarıyoruz, bunu Türkiye genelinde başarmak zorundayız."

Erdoğan, 100-150 milyar lirayı hiçbir zaman bir araya getirme imkanı olmayan vatandaşları ev sahibi yapmanın en büyük rüyaları olduğunu ifade ederek, şimdi bu rüyayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber