İcra ve İflas Kanunu'ndaki değişiklikler

Haber Giriş : 08 Nisan 2006 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Barosu tarafından düzenlenen "İcra ve İflas Kanunu" seminerinde kanunda yapılan değişiklikler Adıyaman'da görev yapan avukatlara anlatıldı.

Adıyaman Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda düzenlenen seminere, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Talih Uyar konuşmacı olarak katılırken, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Argıç ve Adıyaman Baro Başkanı Av. Nazım Pektaş ile çok sayıda avukat katıldı. Adıyaman Baro Başkanı Av. Nazım Pektaş'ın teşekkür konuşması yapmasının ardından kürsüye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Talih Uyar, İcra ve İflas Kanunun 2,5 yılda 4 defa değiştiğini ve birçok avukatın bu değişimleri takip etmekte zorlandığını vurguladı. Av. Talih Uyar, "İcra ve İflas Kanunu" ile ilgili olarak yargının verdiği ve çoğu yayınlanmamış örnek kararlardan emsaller verdikten sonra, "İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan değişikliklere rağmen düzeltilmemiş olan ve halen uygulamada sorun yaratan değişikliklerin yapılması gerekiyor. Bunlara örnek vermek gerekirse, 3. kişinin elinde bulunan malların talebi halinde, malların 3. kişide bırakılmayarak elinden alınması yeni kanunla kabul edildi. Bu son derece hatalıdır. Ayrıca icra suçlarının bir kısmında verilen cezaların temyiz edilmemesi sadece Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz hakkı verilmesi isabetli olmamıştır. Bunun yanında bankalara daha önce iki kez haciz ihbarnamesi gönderilirken, yeni düzenleme ile bu sayı 3'e çıkartıldı. Bu sayının 3'e çıkartılmasıysa isabetli bir karardır" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Talih Uyar'ın açıklamalarının ardından seminere katılan avukatlar İcra ve İflas Kanunu ile ilgili sorular sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber