Dekandan istikrarsızlık uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rezzan Tatlıdil, ''İthalatta yaşanan artışın Türkiye'yi yeni bir istikrarsızlık tehdidi altında bırakacağını'' öne sürdü.

Prof. Dr. Tatlıdil, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerdeki genel eğilimden farklı olarak, hem yüksek borçluluk düzeyine, hem de yüksek cari açıklara sahip bir ülke haline geldiğini savundu.

Dayanıklı tüketim mallarına olan talep hariç, iç talep yetersizliğinin mevcut olduğunu ileri süren Prof. Dr. Tatlıdil, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''İthalatta yaşanan artışlar, ülkemizi yeni bir istikrarsızlık tehdidi altında bırakmaktadır. Bu nedenle, acil önlemlerin özellikle istihdam yaratıcı faaliyetlerin desteklenmesine yönelik olarak alınması zorunlu hale gelmiştir.

Üretim düzeyinde sağlanan artışlar, istihdam meydana getiren bir büyüme olgusuna işaret etmemektedir. GSMH'da sağlanan yüksek oranlı büyüme verilerine rağmen işsizlik oranı artmıştır. Türkiye, gelişmekte olan ülkelerdeki genel eğilimden farklı olarak, hem yüksek borçluluk düzeyine hem de yüksek cari açıklara sahip bir ülke haline gelmiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber