Şehit Yarbay'ın çocukları ağlattı

Haber Giriş : 09 Nisan 2006 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Arıcak İlçesi Erimli beldesinde karakol denetlemesine giderken, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Elazığ İl Jandarma Komutan Yardımcısı 43 yaşındaki Yarbay Alim Yılmaz ve 21 yaşındaki jandarma er Sinan Gümüştaş için Elazığ'da tören düzenlendi. Törende hazır bulunan şehit düşen Yarbay Alim yılmaz'ın çocukları Doğukan ve Batıkan hem ağladı, hem de törendekileri ağlattı.

Elazığ İl jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, Elazığ Valisi Muamer Muşmal, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdelen, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehit Yarbay Yılmaz'ın eşi, Firdevs ile 10 yaşındaki oğlu Batıkan ve 12 yaşındaki oğlu Doğukan da hazır bulundu. Doğukan ve Batıkan Yılmaz kardeşler tören boyunca ağladı. Şehit çocuklarının ağlaması törene katılanları da ağlattı.

?MÜCADELE SÜRECEK?

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Mustafa Koç, Şehitlere söz vererek, ?Sizinle beraber, omuz omuza verdiğimiz mücadele devam edecek. Son teröristi etkisiz hale getirene kadar bu mücadelemiz sürecek? dedi.
Yabay Mustafa Koç, silah arkadaşı Yarbay Yılmaz ve er Gümüştaş'ın her karışı ecdat kanıyla kazanılan ve emanet edilen vatanın bölünmez bütünlüğüne ve Türk ulusunun birlik ve beraberliğine kastetmek isteyen terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, ettikleri yemine sadakatin en timsali olarak kanlarını, al bayrağa işlediklerini söyledi. Yarbay Koç, ?Acımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır' inancıyla evlatlarını yetiştiren aziz milletimizin en asil üyeleri olan şehit ailelerinin yüreği evlatlarının acısıyla yanarken, aynı zamanda vatan uğruna bin evladı olsa binini de feda edecek kadar yüksek bir imanla doludur. Yeter ki vatan sağ olsun? dedi.

Türk milletinin ay- yıldızlı bayrak altında tarih boyunca hür yaşadığını, sonsuza kadar hür yaşayacağını belirten Yarbay Mustafa Koç, ?Asil milletimiz, bugün şer güçler ve onların işbirlikçileri tarafından varlığına, birliğine ve dirliğine yöneltilen insanlık dışı bir saldırıyla karşı karşıyadır. Türk milletinin varlığına ve birliğine yönelen her türlü tecavüze ve ihanete karşı göğsümüzü siper etmekte kararlıyız? diye konuştu.

HALK YÜRÜYÜŞ YAPTI

Törene katılanlar şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehitler için dualar okunduktan sonra, cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere ambulansa konularak havaalanına uğurlandı.

Uğurlama sırasında bütün askerler şehitlere selam durdu, törene katılan vatandaşlar ise ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?Kahrolsun PKK' sloganları attı. Törene katılan vatandaşlar daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'ndan Öğretmenevi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Bu sırada grupta bulunan ülkücüler Bozkurt işareti yaptı. Yürüyüşe katılanlar, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı'nı hep birlikte söyledikten sonra dağıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber