TBMM'nin bugünkü resmi gündemi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 14.00'te 90.Dönem Kaymakam adaylarını, saat 15.15'te Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet'i ve saat 17.30'da Belçika Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Francois Roelants Du Vivier'i kabul edecek.

10.30'da toplanacak olan KİT Komisyonu'nda, TMO ve AOÇ'un hesapları denetlenecek.

Zeytin ve Zeytinyağı Üretimindeki Sorunları Araştırma Komisyonu saat 10.30'da, Şemdinli Olaylarını Araştırma Komisyonu ise saat 16.00'da toplanacak.

İçişleri Komisyonu'nda, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Teklifi görüşülecek. (Saat: 13.00)

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldız, saat 13.00'de basın toplantısı yapacak.

AB Uyum Komisyonu saat 13.30'da "Sivil Toplum Diyalogu ve Bu Diyalog Çerçevesinde Parlamentonun Katkıları konulu bir toplantı gerçekleştirecek.

Saat 14.00'te toplanacak olan Genel kurulda, Yargıtay Başkanlığı'nın merkez teşkilatına, koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu ihdas edilmesine ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.


10 Nisan 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Etimesgut Havalimanı'ndan Saray Bosna'ya hareket edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Kutlu Doğum Haftası açılışına katılacak. Saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak olan Erdoğan, saat 17.30'da ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Kurucu Eşbaşkanı Robert Wexler ile görüşecek. Erdoğan, saat 19.00'da ise partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 09.30'da, Türk Patent Enstitüsü ile Avrupa Patent Ofisi işbirliğiyle düzenlenen 'Sınai Mülkiyet Ofislerinin İdari ve İnovasyon Destek Kapasitelerinin Geliştirilmesi' konulu konferansa katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'da saat 20.00'de, 'Az Kullanılan Makam ve Usullerde Beste Yarışması' konser ve ödül törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, saat 10.00'da Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek törene katılacak. Aydıner, saat 20.00'de ise Modacı Faruk Saraç'ın hazırlayıp sunduğu 'Geçmişten Günümüze Türk Polis Kıyafetleri' defilesi ve kokteyline katılacak.
- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 10.15'te ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu Eşbaşkanı ve Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Senatör Robert Wexler ile görüşecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 13.00'te, 2005 yılı faaliyetleriyle 2006 yılında yapacakları çalışmaları anlatacak.
- ODTÜ Medya Topluluğu, saat 13.00'te, 'Gazete Manşetleriyle Kıbrıs Sorunu' konulu bir sergi açacak.
- Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nda açıkladıkları Azınlık Hakları Raporu'ndan dolayı dava açılan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile Prof. Dr. Baskın Oran'ın duruşması, Ankara'da saat 10.00'da gerçekleşecek.
- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki sivil toplum örgütü temsilcileri, saat 13.30'da Anavatan Grubu'nu, saat 14.00'te CHP Grubu'nu, saat 15.00'te ise AK Parti Grubu'nu ziyaret edecek.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlar Arası Voleybol Turnuvası, Ankara'da saat 10.45'te başlayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Lale Sempozyumu, saat 10.00'da, CRR Konser Salonu'nda başlayacak.
- Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, saat 10.30'da Taksim Meydanı'nda bir tören düzenlenecek.
- Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmetinde kullanılmak üzere hibe edilen polis otolarının devir töreni, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da katılımıyla, saat 15.00'te, Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.
- Beykoz Sağlık Platformu, Beykoz Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılmasını protesto için saat 12.00'de hastane bahçesinde eylem yapacak.
- Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Şehit Polis Aileleri Moral Gecesi, saat 19.30'da Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilecek.
- Sabancı Üniversitesi, vefatının 2. yıldönümünde Sakıp Sabancı'yı anmak için saat 13.00'te Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde bir tören düzenleyecek.
- Mareşal Fevzi Çakmak, saat 10.00'da, Eyüp'teki kabri başında anılacak.
- Hayata Dönüş Operasyonları sırasında, Ümraniye Cezaevi'nde arkadaşları tarafından öldürüldüğü öne sürülen Haydar Akbaba'nın yakınları, yeni gelişmelerle ilgili olarak, saat 13.00'te İHD'de bir basın açıklaması yapacak.
- Gençlik Federasyonu üyeleri, saat 12.00'de Galatasaray Postanesi önünde, Erzincan'da yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Gazeteci Metin Göktepe adına dağıtılan "Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri", saat 19.00'da Cağaloğlu'ndaki TGC Lokali'nde sahiplerini bulacak.
- Yeşilırmak'tan su numunesi alırken kaza geçirip hayatını kaybeden Prof. Dr. Erdoğan Okuş için saat 10.00'da İ.Ü. Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü'nde tören yapılacak. Cenaze, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
- MÜSİAD 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı, saat 11.00'de Grand Cevahir Otel'de yapılacak.
- 19-22 Aralık 2000 tarihlerinde Ümraniye Cezaevi'ne düzenlenen Hayata Dönüş Operasyonu ile ilgili davanın görülmesine, saat 10.00'da Üsküdar Adliyesi'nde devam edilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta tüm tarafların katılımını öngören milli birlik hükümeti kurma
çalışmaları devam ediyor.

İtalya'da genel seçimler
- İtalya'da seçimlerin 2. gününde oy kullanma işlemi devam edecek.

Filistin yardımı
- AB, askıya alınan Filistin yardımı konusunda karar verecek.

ABD'deki Göçmen Reformu
- Ülke genelinde reform karşıtı yürüyüş yapılması planlanıyor.

İnsani Yardım Konferansı
- Dubai'de, BM İnsani Yardım Konseyi Başkanı Jan Egeland'ın da katılacağı İnsani Yardım Konferansı düzenlenecek.

Fransa'daki yeni istihdam yasası
- Cumhurbaşkanı Chirac ve Başbakan Villepin, istihdam yasasını görüşecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber