İzmit'te helikopter düştü: 4 şehit

Haber Giriş : 10 Nisan 2006 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'te askeri helikopter düştü: 4 şehit

Kocaeli'de askeri nakliye helikopterinin düşmesi sonucu dört asker şehit oldu. Helikopterin bir parçasının düştüğü fabrikada çalışan 2 işçi yaralandı.

Ankara Güvercinlik Uçuş Eğitim Komutanlığı'na ait UH-1 tipi helikopter, İstanbul'daki bir tatbikata katıldıktan sonra dönüşte Kocaeli'nin Uzunçiftlik beldesi Uzunbey mahallesi yakınlarında üç fabrikanın bulunduğu alana düştü. Olayda dört asker şehit oldu, helikopterin bir parçasının düştüğü fabrikada çalışan 2 işçi de yaralandı.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ

Helikopterde şehit olan askerlerden üçünün kimliği Yüzbaşı Ulaş Türk, Teğmen Fatih Dabak ve Pilot Teğmen Turgut Çiçek olarak açıklandı.

Helikopter enkazından daha sonra yeni bir ceset çıkarıldı. Kimliği henüz açıklanmayan askerin, teknik personel olduğu sanılıyor.

Bu arada, helikopterin gövdesinin düştüğü Taurus Pen fabrikasında çalışan İsmail Kalaycı ve İsmet Alyörük adlı işçilerin yaralandığı ve bu işçilerin Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

KAZANIN NEDENİ

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Ata, helikopterin İstanbul'da bir tatbikata katıldığını ve dönüşte henüz belirlenemeyen bir nedenle arızalanarak düştüğünü söyledi.

HAVADA İNFİLAK İDDİASI

Öte yandan, görgü tanıkları helikopterin düşmeden önce havada infilak ettiğini öne sürdüler. 3 parçaya ayrıldığı ifade edilen helikopterin pervanesi Trakya Birlik, gövdesinin Taurus Pen, kuyruğundan bir parçanın da Çelik Halat fabrikasına düştüğü kaydedildi.

CNN TÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber