Sol görüşlü öğrenciler sergi bastı: 6 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi'nde, sol görüşlü öğrencilerin Ressam Embiya Çavuş'un resim sergisini basması sonucu çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

Çukurova Üniversitesi'nde, sol görüşlü öğrencilerin Ressam Embiya Çavuş'un resim sergisini basması sonucu çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan Türkleri'nin yaşadığı acı gerçekleri yorumlayan eserler üreten Ressam Embiya Çavuş, bugün "İnsanlığa Çağrı" adlı resim sergisini Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nda açtı.

Öğle saatlerinde serginin açıldığı Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'na gelen sol görüşlü 15-20 öğrenci, Ressam Embiya Çavuş'a, "Biz PKK'lıyız, komünistiz. Bu resim sergisi bize hakarettir. Sergiyi kapat, yoksa seni de sergini de yakarız" diyerek tehditler savurduktan sonra ayrıldı.

Yarım saat sonra sol görüşlü 70-80 kişilik öğrenci grubu, Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nu taş ve sopalarla bastı. Salonun girişindeki üniversite öğrencilerinin açtığı sergideki fotoğrafları parçalayan grupla sergiyi gezen öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada yaralanan 6 öğrenci, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganları tespit etmek için çalışma başlattı.

Bu arada, Bulgaristan'ın Muhmuzlu Köyü'nde doğan ve Türkler'e yönelik uygulamaları protesto ettiği için 16 yıl esir kampında yaşayan Ressam Embiya Çavuş, dünyanın her yerinde sergi açtığını ve böyle bir tepkiyle karşılaşmadığını söyledi. 97. sergisini Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nda açtığını kaydeden Çavuş, "15-20 kişilik öğrenci grubu gelerek, 'Biz PKK'lıyız, komünistiz. Bu sergi bize hakarettir, sergiyi kapat, yoksa seni de yakarız resimlerini de yakarız' diyerek tehditler savurup ayrıldılar. Yarım saat sonra 70-80 kişilik grup tekrar gelerek sergiyi bastı" dedi.

Serginin, insanın insanlığa yaptığı işkenceyi anlattığını, kimseyi hedef almadığını söyleyen Çavuş, "Üniversite yönetimini kınıyorum. Güvenlik önleminiz yoktu da neden sergiyi açtırdınız?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber