STK'lardan dershanelerin kapatılması kararına tepki

Ardahan’da bulunan sivil toplum kuruluşları hükümetin dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağına karşı ortak bir basın açıklaması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
STK'lardan dershanelerin kapatılması kararına tepki

Ardahan'da bulunan sivil toplum kuruluşları hükümetin dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağına karşı ortak bir basın açıklaması yaptı.

Dershanelerin ihtiyaçtan doğduğuna, özel okula dönüştürülmesinin çare olmayacağına dikkat çekildi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, dershanelerin kapanması yönündeki çalışmanın anlamsız olduğunu belirterek, "Eğitimde fırsat eşitliği yok bu nedenle Dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin kapatılmasına ilişkin yaptığı çalışmaya tepki gösteren Çetin Demirci, bakanlığın dershanelerle ilgili yaklaşımının toplumsal gerçekler açısından realist olmadığını vurguladı.

Konunun aklıselime ve diyaloga ihtiyacı olduğunu aktaran Demirci, "Öncelikle dershaneler, eğitimde fırsat eşitliğini sunmaktadır. Eğitim kalitesinin düşük olduğu bölgelerden birçok yoksul öğrenci, dershaneler sayesinde iyi üniversiteleri kazanmaktadır. Mevcut eğitim sistemimizde özel ders ihtiyacını karşılayan dershaneler ile okullarımızın işlevleri farklıdır. Dünyadaki örnekler ve uygulamalar da bu yöndedir. Unutmayalım ki, dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur ve bu ihtiyaç devam etmektedir." dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yaşar Daşdemir de, Eğitim sistemlerindeki aksaklıklar sonucunda dershanelerin ortaya çıktığını ifade ederek, "Bugün özel şirketlerin açtığı Dershane, okuma salonu, etüt ve eğitim merkezlerini kapatmak özel şirketlerin, derneklerin, sivil toplum kuruluşların kapısına kilit vurmak ve öncelikle girişim hürriyetini kısıtlamaktır. Anadolu insanının cebinden koyduğu paralarla açtığı kurumları kapatmak en basit deyimiyle bugüne kadar iktidarı destekleyen Anadolu insanına vefasızlıktır. Anadolu insanının büyük bir fedakarlık örneği olarak açtığı dershane ve okuma salonlarını kapatmak, elindeki iktidar gücünü kullanarak, halkın, kamuoyunun, bilim adamlarının ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini dikkate almamak büyük bir hatadır. Bu hatadan bir an önce dönülmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının gelecekteki bir ekmek kapısına yönelik olduğunu ifade eden Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, "Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan böyle bir adımın atılmasını doğru bulmuyoruz. Sizler dershaneleri kapatırsanız eğitimler merdiven altında devam eder." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber