68 yaşında maraton koştu

Bursalı atlet Ali Turan 35. Avrasya İstanbul Maratonu'nu 4 saat 56 dakikada tamamladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
68 yaşında maraton koştu

Bursalı atlet Ali turan 35. Avrasya İstanbul Maratonunu 4 saat 56 dakikada tamamladı. 68 yaşındaki Ali Turan, 42 kilometre 195 metrelik maratonu tamamlayarak kıtalararası atlet ünvanına sahip oldu.

Her yıl düzenlenen 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda tamamlayarak Bursa'yı temsil etmenin gururunu yaşadı. Turan, ilerleyen yaşına rağmen sporun her zaman yapılacağını herkese gösterdi. Koşuda çok sayıda genç sporcuyu da geride bırakan Turan 1990 yılından beri koştuğunu ve atletizmin onun hayatının bir parçası olduğunu söyledi.

GENÇ SPORCULARA TAVSİYE

Yaşının 68 olmasına rağmen spor yaparak başarılı olmasının sırrının kötü alışkanlıklardan uzak kalması olduğunun altını çizen Ali Turan, "Alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durdum.Başarıda istikrar çok önemli. Antrenmanlarımı zamanında yapıyorum. Eğer bir antrenman yapmam gerekirse her işimi bırakıp o antrenmanımı yapıyorum. Sporda engel tanımıyorum. Yaşadığım müddetçe spor yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Bu yıl 35. kez gerçekleştirilen maratona 20 bin atlet, halk yürüyüşüne de yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Halk yürüyüşüne katılan vatandaşlar, yılda bir kez de olsa Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmenin keyfini yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber