'Çiçeğin başkenti'nde acı manzara

Çiçeği ile ünlü Bayındır’ın bitmek bilmeyen kanalizasyon suları baş ağrıtmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çiçeğin başkenti'nde acı manzara

Çiçeği ile ünlü Bayındır'ın bitmek bilmeyen kanalizasyon suları baş ağrıtmaya devam ediyor. İlçe merkezine 14 km uzaklıkta İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Hisarlık Köyü'nün kanalizasyon suları evlere 20 metre uzaklıktaki dereye akıyor. Zeytin bahçelerine ve ormana akan kanalizasyon sularından dolayı köylüler koku ve sinekten evlerinde oturamadıklarını ifade ederken, kanalizasyon sularının aktığı yere yakın aşağı mahallede 5 yılda 4 kanserli ölümün gerçekleştiği, köylülerden Mehmet Akkuş (68) ile Neriman Karaayak'ın iki oğlu ile kocası Mustafa Karaayak (55) kanserden vefat ettiği iddia ediliyor.

"YENİ ÖLÜMLER İSTEMİYORUZ"

Hisarlık Köyü sakinlerinden 55 yaşındaki Ali Küpeli, yaşanan ölümlere artık yüreklerinin dayanmadığını ifade ederek, "Köyümüzde aşağı mahalle dediğimiz yerde evlere 20 metre uzaklıktan ve yine evlere 30 metre uzaklıkta bir alandan köyümüzün kanalizasyon suları derelere akıyor. Bizler koku, sinekten rahatsız olmayı vazgeçtik. 5 yılda 4 insanımızı kanalizasyon sularının aktığı alandaki evlerde oturan 4 köylümüzü kanserden kaybettik. Köyümüzün başka mahallesinde oturan insanımız değil de, sadece kanalizasyonun aktığı yerde insanlarımızın kanserden ölmesini tesadüf olarak bulmuyoruz. İZSU Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Artık yeni ölümlerin olmasını istemiyoruz'' dedi.

BÜYÜKŞEHİR SESİMİZİ DUYMADI"

Kanalizasyon sularının kokusundan evlerinde oturamadıklarını, çocuklarının ve kendilerinin sağlıklarının tehdit altında olduğunu söyleyen Hisarlık Köy halkı, ''Yeni ölümler istemiyoruz. Hergün bir insanımızı kaybedeceğiz diye korkuyoruz. Kanalizasyon sularının aktığı yere yakın evlerde oturan köylülerimiz acı yaşamak istemiyorlar. Bizler ümitlerimizi kaybettik. Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk, sesimizi duymadılar'' açıklamasında bulundular.

"BÜYÜKŞEHİR BAYINDIR'A ÜVET EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, "Bayındır, 2007'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. 2007'den beri İZSU bizden kaç para topladı. Bayındır'a kaç paralık hizmet yaptı. Tokatbaşı'na arıtma yaptı ama köylerimizde insanlarımız 2007'den beri pis suların içinde yaşıyor. Verilen sözler kaç yıl geçti tutulmuyor. Bazı köylerimizde ise altyapı sıfır. Büyükşehir Belediyesi çevre ilçeler olan Tire, Kiraz ve Beydağ gibi ilçelerin altyapısını yapıyor ama Bayındır'ın köylerini görmemezlikten geliyor. Bayındır'a yapılan bu üvey evlat muamelesi ne zaman bitecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber