Öğrencilere 3 boyutlu eğitim veriliyor

Malatya’daki öğrenciler 3 boyutlu gösterimle eğitim alıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere 3 boyutlu eğitim veriliyor

Malatya'daki öğrenciler 3 boyutlu gösterimle eğitim alıyor.

Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu, kurduğu 3D atölyesiyle öğrencilerine eğitim veriyor.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Şube Müdürleri Abdulaziz Kayahan, Hayrettin Gürsul, çeşitli okulların müdür ve idarecilerinin katılımıyla 3 boyutlu eğitimin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Okul Müdürü Rıfat Yücel, "Her yıl yenilikler yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl yaptığımız yenilikler arasında da 3D atölyesi dediğimiz, 3 boyutlu, küçük çocuklarımızın eğitici filmleri izlemesi, ortaokul öğrencilerimizin de matematik ve fen derslerinde dersleri 3 boyutlu izlemelerini sağladık. Öğrencilerimizin görsel hafızalarını en üst noktada kullanmaları için 3D sistemini kurduk. Bu anlamda Malatya'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

3 boyutlu eğitimin yanı sıra zeka geliştirme akademisini de kurduklarını ifade eden Yücel, "Ayrıca yine bu yıl yaptığımız yenilikler arasında zeka geliştirme akademisi de var. Kurduğumuz akademide çocuklarımızın yaparak, yaşarak öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Bu anlamda da bir ilki gerçekleştirdik. Okul olarak iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Geçen yılki SBS ortalamamız da bunu en iyi şekilde ortaya koyuyor. Bu yıl çıtayı biraz daha yükselterek, hem Yeşilyurt eğitimine hem Malatya eğitimine hem de ülke eğitimine katkı sunmak adına çalışıyoruz" diye konuştu.

Tanıtım toplantısının ardından Müdürler Kurulu toplantısının ikincisi düzenlendi. Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, "Bilişim ve teknolojinin hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu anlamda 3 boyutlu eğitimin öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Rıfat Yücel'i yapmış olduğu güzel çalışmalar nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber