5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı ve Güney Ege ile sabah saatlerinde Bursa, Balıkesir, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Batı Akdeniz, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Afyon, Uşak ve Konya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıdırım vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber