Okul ödevi uğruna canından oldu, babası cenazeye katılamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'un Bafra ilçesinde 50'nci Yıl İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Döndü Akman, İş- Teknik dersinde öğretmeninin ödev olarak verdiği ?Elektrikkli aydınlatma panosu' düzeneğini, pil yerine elektrik prizinden aldığı cereyanla kontrol etmek isteyince, akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Babası Rusya'da işçi olarak çalışan İlköğretim 8'nci sınıf öğrencisi Döndü Akman, İş-Teknik dersinde öğretmeninin verdiği ?Elektrikli Aydınlatma Panosu' ödevini, Alparslan Mahallesi Çiftlik Sokak'taki evinde 6 voltluk pille çalışma düzeniği kurarak yaptı. Deneme için düzeneğin kablolarını, odasında tek başına 220 voltluk prize takan Akman, elektrik akımına kapılarak yere düştü. Annesi 36 yaşındaki Nimet Akman'ın komşularına haber vermesi ile Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz öğrenci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Döndü Akman'ın ölümü okul arkadaşlarını da yasa boğdu. Sinir krizi geçiren annesi Nimet Akman ise komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Dedesi 77 yaşındaki Mustafa Akman'da, ?Onun panosunu yapmasına ben de yardım ettim. Malzemelerini ben aldım. Düzeneği cereyana takmaması için de uyarmıştım. O çok küçüktü bizi bırakıp gitti. Bu yaşımda bu acıyı da mı yaşaşacaktım'' diyerek ağladı. Döndü Akman'ın cenazesinin, yarın Rusya'da işçi olarak çalışan babası Ramazan Akman'ın gelmesinden sonra defnedileceği kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

BABASI CENAZEYE KATILAMADI

Samsun'un Bafra ilçesinde, iş teknik dersi için ödev olarak hazırladığı elektrik devresini kontrol ederken akıma kapılarak hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğrencisi, toprağa verildi.

Alparslan Mahallesi'ndeki evinde ev ödevini yaparken elektrik akımına kapılan Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Döndü Akman'ın (14) cenazesi, Seyit Ahmet Camii'nde kılınan öğlen namazının ardından Bafra Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye, Akman'ın yakınları, öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Akman'ın Rusya'da işçi olarak çalışan babası Ramazan Akman ise cenazeye katılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber