Avcı: Karma eğitim, Milli Eğitim'in gündeminde yok/ Video

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut’un karma eğitim hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde böyle bir konu yok” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut'un karma eğitim hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konu yok" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Avcı, Öğretmenevi'nde dershane yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, TBMM Başkanvekili Yakut'un okullarda kızlı erkekli eğitim görmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasını değerlendirdi. Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konu olmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında 10 bin öğretmen ataması olacağını da değerlendiren Avcı, "Onu da memnuniyetle aldık ve yan cebimize koyduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SEKTÖRLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE SEKTÖRÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN BU DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ DESTEKLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Dershanelerle ilgili kapatma olmadığını dönüştürme çalışması olduğuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershanelerle ilgili kapatılma yok dönüştürme var" dedi.

Bir basın mensubunun dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren kurumlar olduğu yönündeki sorusuna ise, "Bu kadar büyük bir camiayı ilgilendiren bir konuda şüphesiz orasını beğenen, burasını beğenmeyen olur ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecini destek verdiğini ve vereceğini görüyoruz" diye yanıtladı.

"DERSHANE VE ÖZEL OKUL YÖNETİCİLERİYLE SADECE ESKİŞEHİR'DE DEĞİL TÜRKİYE'NİN PEK ÇOK İLİNDE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER YAPTIK"

Eskişehir Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıyla ilgili olarak açıklama yapan Avcı, şöyle devam etti:

''Biz daha önceden de özellikle dershane ve özel okul yöneticileriyle sadece Eskişehir'de değil Türkiye'nin pek çok ilinde yüz yüze görüşmeler yaptık. Sektör temsilcileriyle yaklaşık iki yıldır görüşüyoruz ama son yapılan hazırlıklar çerçevesinde bu hazırlıklarımızı sektörden arkadaşlarla paylaşıyoruz ve onların nihai görüşlerini alıyoruz. Bu akşam Eskişehir'de yaptığımız bu toplantı da bunun bir parçası. Biz bundan 14 ay önce 19 Eylül 2012'de bu arkadaşlarımızla bir otelde yine benzer bir toplantı yaptık. Konumuz yine buydu. Burada da görüşlerini, önerilerini almıştık. Arada görüşmelerimiz de oldu. Şimdi bugün bir değerlendirme toplantısı yaptık. Dershanelerle ilgili son durumu dün akşam Başbakanımız açıkladı. Gazetelerde de var. Ona eklenecek çok yeni bir şey yok.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber