Bilecik zabıtasından fırın denetimleri

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için fırın denetimlerini artırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik zabıtasından fırın denetimleri

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için fırın denetimlerini artırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın denetimlerinde ekmeklerin gramajı, üretimi ve hijyen şartları başta olmak üzere birçok alanda kontroller gerçekleştirerek, halkın güvenli ve kaliteli bir hizmet almasını sağlıyor. Denetimler hakkında bilgiler veren Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, belirli zamanlarda kentte faaliyet gösteren iş yerlerini denetlediklerini kaydetti. Unlu mamüllerin üretildiği işletmelere ayrı bir önem verdiklerini anlatan Tetik, "Bu denetimler kapsamında denetlenen iş yerlerinin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamur yapılan tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatları kontrol edildi" dedi.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren tüketim maddelerinin üretimine yönelik denetimlerin devam edeceğini ve kesinlikle hoşgörü tanınmayacağını da ifade eden Zabıta Müdürü Tetik, şöyle devam etti:

"Kontrollerimizde, gerek fırın işletmecilerine gerekse işçilere gerekli uyarılar yapıyoruz. Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda Bilecik Belediyesi 153 numaralı telefonuna şikayetlerin iletilmeleri herkesin faydasına olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber