Fatsa Eğitim-Birsen'den öğretmenler günü programı

Eğitim Bir-Sen Fatsa Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaklaşık 500 üyesi ile birlikte geleneksel 4. kahvaltıda bir araya geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatsa Eğitim-Birsen'den öğretmenler günü programı

Eğitim Bir-Sen Fatsa Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaklaşık 500 üyesi ile birlikte geleneksel 4. kahvaltıda bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen kahvaltıya AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk ve Eğitim Bir-Sen'in üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Halil İbrahim Bekyürek yaptı. Bekyürek konuşmasında 210 üye ile teslim aldıkları sendikaya bugünlerde 500'e kadar çıkarttıklarını söyleyerek, "Öğretmenler Günü nedeniyle üyelerimize bir kahvaltı programı düzenledik katkılarından dolayı Eminevim'e teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇELENK: "DEVLET, EVLENEN ÇİFTLERE 10 BİN LİRA YARDIM YAPSIN"

Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk ise eğitim camiası için çok büyük çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Yeni evlenen çiftlere 10 bin lira devlet yardımda bulunsun. Bir anne çocuğundan ayrılmasın, 1 yıl ücretli doğum izine ayrılsın. Eşler çalışıyorsa kesinlikle kreş yardımı olsun" diye konuştu.

ANLAYAN: "HİZMET ORDUSU"

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Eğitim-Bir-Sen'in tüm Türkiye'de olduğu gibi Fatsa'da da güzel bir örgütlenme örneği sergilediğini belirterek, "Bu anlamda sizi bir eğitim ordusu ya da hizmet ordusu olarak görüyorum. Bir meslek değil, bir hizmet olarak gördüğüm öğretmenliğin kutsiyetini, maneviyatını sizlerle birlikte ortak duygularla yaşıyorum. Bu uğurda hayatınız boyunca çocuklarımızı eğitme, geliştirme ve hatta dünyaya kazandırma adına verdiğiniz mücadeleden dolayı sizleri takdir duygularıyla karşılıyorum" şeklinde konuştu.

ŞENER: "EN AZ 10 BİN ÖĞRETMEN"

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, öğretmenlerin aileleriyle birlikte oluşturduğu güzel tabloda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hükümetin öğretmen atamaları için yaptığı çalışmalara değinen İhsan Şener, atamalarda bazı sıkıntıların ve eksikliklerin olabileceğini, buna karşın 10 bine yakın öğretmenin yılbaşında emekliye ayrılacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın, eksiği bulunan her ile öğretmen atanacağını söylediğini hatırlatan Şener, "Hükümetimiz, Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçesini eğitime ayırmaktadır. Bakanlıklar arasında en fazla bütçeye sahip olan hiç şüphesiz ki Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Bunun sebebi, yetişen nesle verdiğimiz değerdir. Şunun herkesçe bilinmesinde yarar var. Eksik hiçbir şey bırakılmayacaktır. Nerede eksiklik varsa tamamlanacaktır. Başbakanımız 10 bin öğretmenden söz etti ama bu sayı süreç içinde artacaktır. En azından emekli olan her öğretmenin yerine atama yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber