Ataması yapılmayan İMD adayları çözüm bekliyor!

20 Nisan 2013’de yapılan bu sınavlara en az lisans mezunu olan ve içlerinde yüksek lisans mezunlarının da bulunduğu yaklaşık 13 bin aday katıldı. Bunlardan 5 bin 180 kişi imtihanda başarılı olarak iş ve meslek danışmanı olmaya hak kazandı. Ancak sınavı kazananlar bir türlü işe yerleştirilemedi.

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasanın 49.maddesine uyulsun!

İşsiz İş ve Meslek Danışmanları 22 Temmuz 2013 tarihinde başladıkları atanma mücadelelerinde alımlar başlayana kadarda devam edeceklerini duyurdu. Başta sosyal medya olmak üzere çeşitli mecralarda örgütlenerek seslerini hükümete duyurmaya çalışan İş ve Meslek Danışmanları yaptıkları açıklamada: "İMD adayları, Anayasa'nın 49.Maddesi'nde yer alan, Çalışma herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet çalışanlarının hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır ifadelerine dikkat çekerek İş ve Meslek Danışmanları işsiz kalmasının mantıksız olduğunu dile getirdi.

7 Bin İMD İşsizi Var

İMD'nin yaptığı açıklamanın devamında, "Şu an hali hazırda yaklaşık 7.000 ataması yapılmayan işsiz İş ve Meslek Danışmanı varken 2014 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek olan ilk İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı ile bu rakamın artık 10.000'li rakamları aşacağı ve işin içinden çıkılamaz hal alacağına vurgu yapılıyor."

Genç ve işsiz danışmanlar atanmak, seslerini duyurmak için mücadele etme noktasında harcadıkları enerji ve eforu ataması yapılmış, işsizliği en yakından tanımış bireyler olarak ülkenin refaha erişme noktasında kafa yorarak çalışarak harcamak istediklerini belirtiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber