Emniyet'in, araç ve silahlarının onarımının yapıldığı kademeleri kapatma kararı ile kademelerde tamirci olarak çalışan polisler ihtiyaç duyulan birimlere kaydırılacak.

Haber Giriş : 09 Ocak 2004 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet'in, araç ve silahlarının onarımının yapıldığı kademeleri kapatma kararı ile kademelerde tamirci olarak çalışan polisler ihtiyaç duyulan birimlere kaydırılacak.

Maliyet yüksekliği sebebiyle alınan kararın, serbest piyasayı da hareketlendireceği belirtiliyor. Kurum bünyesinde 23 bin araç bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal Daire Başkanlığı'nca Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne yaptırılan araştırma, araçların bakımının yapıldığı bakım onarım şube müdürlüklerinin Emniyet'e getirdiği yüksek maliyeti gözler önüne serdi.

Tamir işlerinin piyasaya çok daha düşük ücretlere yaptırılabileceğine de dikkat çekildi. Araştırma çerçevesinde il emniyet müdürlüklerinden görüş alan İkmal Başkanlığı, kademelerin kapatılmasına karar verdi.

81 ilde bulunan kademelerin büyük bölümünün faaliyeti geçen yıl durdurulmuştu. 18 kademenin kapısına da 2004 yılı sonuna kadar kilit vurulacak. Zırhlı araçların yoğun olarak kullanıldığı doğu illerindeki kademeler bir süre daha açık kalacak.

23 bin aracı bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki araçların büyük bir bölümü 10 yaşın üzerinde. 2003 yılında 10 yaşın üzerindeki yaklaşık bin 500 aracın satışını gerçekleştiren Emniyet, bunların yerine 600 yeni aracı filosuna kattı. 2004 yılında Emniyet yaklaşık iki bin aracı elden çıkarmayı hedefliyor. Bunların yerine 500 civarında yeni araç alımı yapılacak. Yeni alınacak araçların ağırlıklı olarak Renault Megane marka olacağı ifade ediliyor. Bu araçlar makam aracı olarak değil, hizmet aracı olarak kullanılacak. Kapatılan kademelerde çalışan işçilerin durumları da sorun oldu. Kademelerin kaldırılmasıyla birlikte onlarca işçi boşa çıktı.

Kapatılan kademelerdeki işçilerle ilgili henüz bir görevlendirme yapılmadı. Başka kurumlara da geçişi sağlanamayan işçilerin Emniyet teşkilatı içinde diğer birimlerde görevlendirileceği belirtiliyor. İşçilerin daha sonraki yıllarda ise bekçiler gibi sayılarının azaltılarak tamamen eritilmesi hedefleniyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber