Provokatörler üniversiteleri karıştırmaya çalışıyor

Haber Giriş : 15 Nisan 2006 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da üniversiteler birbiri ardına provokatif saldırılara sahne oluyor. Önceki gün Gazi Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisine ?uzun saçlı ve küpeli' olduğu gerekçesiyle saldırı düzenlenmişti.

Dün de benzeri provokatif bir saldırı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde yaşandı. Üniversite içerisinde içki içilmesine karşı olduklarını bildiren bir grup ?2. Cansuyu Bayramı' etkinliklerini bastı.

Ziraat Fakültesi bahçesinde toplanan öğretim üyeleri, örnek olmaları gereken öğrencileriyle birlikte içki içti. Bu esnada kalabalık bir grup fakülte bahçesine girmek istedi. Güvenlik görevlilerince ?öğrenci kimlikleri bulunmadığı' tespit edilen grup içeri alınmadı. Bunun üzerine grup bahçe duvarından atlayarak fakülte önündekileri tehdit etti. Bir öğrenciyi başından, güvenlik görevlisini ise kolundan yaralayan gruptan bir kişinin elindeki döner bıçağı dikkat çekti. Olayı gerçekleştiren saldırganlar güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildikten sonra serbest bırakıldı. Emniyet güçleri olayların büyütülmemesini isterken, yakalananların neden serbest bırakıldığını açıklamadı. Yaralı öğrenci tedavi altına alındı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber