Kanser olan okul müdürü görevden alınmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser olan okul müdürü görevden alınmış

Denizli'de kanser tedavisi gören lise müdürüne "iş aksatma' soruşturması açıldı. Müdür, öğretmen olarak atanınca dava açtı: "30 yıllık emek var, ahlaki değil. dedi"

Kanser olan okul müdürüne 'idari boşluk' soruşturması

Denizli Pamukkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Çakmak, 1 yıl önce bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Kemoterapi ve ışın tedavisine başlanan Çakmak, ameliyatlar geçirdi. Çakmak hakkında, "okulda kurum kültürünün oluşması için görevinin başında bir müdürün olması gerektiği" ve "sağlığını düşünmeyerek görevine devam edip hayatım tehlikeye attığı" gerekçeleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Görevden alındı Öğretmen olarak atandı

7 ay süren soruşturmada, okuldaki 7 müdür yardımcısı ve öğretmenlere, "Müdürün hastalığı okulda işleyişi bozuyor mu?" diye soruldu.

7 idareciyle, öğretmenler; "Müdürün zaman zaman raporlu olması düzeni bozmuyor" yanıtını verdi.

Soruşturma sonunda Çakmak'ın okula düzenli olarak devam edememesi nedeniyle idarecilik görevlerinden alınma-sına karar verildi.

Çakmak, ka-rarla bir liseye öğret-men olarak gönderil-di. Yerine de başka bir okul müdürü vekaleten atandı. Bunun üzerine Çakmak, avukatı Tevfik Akkılıç kanalıyla Denizli Valiliği ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, yürütme-nin durdurulması için dava açtı. İdare Mahkemesi'ne açılan da-vada Çakmak, "30 yılı aşkındır her durumda eğitime hizmet et-tim. Kansere yakalandım, teda-vim devam ediyor.

Hastalığım gerekçe gösterilerek okulda 7 idareci olduğu gözetilmeksizin müdür-lükten alınmam, ancak Vahşi Batı'yı anlatan filmlerde yarala-nan atlara yapılan muameleyi andırmaktadır" dedi.

Çakmak'ın, üç üniversiteden toplam 120 gün hastalık raporu kullandığı öğrenildi. Kamu görevlilerinin hastalıkları nedeniyle toplam 18 ay (540 gün) izin alma hakları bulunuyor. Sultan UÇAR/Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber