Savunma sanayine 15 araştırmacı yetiştirilecek

SSM, Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında 11 projenin hayata geçirildiğini ve bu kapsamda 15 araştırmacının yetiştirileceğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma sanayine 15 araştırmacı yetiştirilecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında 11 projenin hayata geçirildiğini ve bu kapsamda 15 araştırmacının yetiştirileceğini bildirdi.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, sektörde çalışan ve aynı zamanda üniversitelerde lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler (araştırmacı) tarafından yapılacak veya halen yapılan lisansüstü tez çalışmalarının, şirketlerin Ar-Ge stratejileri doğrultusunda ve Müsteşarlığın belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirilecek şekilde güdümlü projeler olarak yapılandırılması amacıyla SAYP başlatıldı.

Kasım ayı itibari ile SAYP kapsamında, toplam bütçesi 2 milyon 500 bin lirayı aşkın 11 proje hayata geçirildi ve bu kapsamda 15 araştırmacı yetiştirilecek.

Şirketlerin de SAYP kapsamına dahil edilmesiyle savunma sektörünün nitelikli işgücü ve araştırma ihtiyacının karşılanması için sanayi-üniversite işbirliklerinin teşvik edilmesi yolunda önemli bir adım daha atıldı. Açıklamada, SAYP kapsamındaki şirketlerin sayısının artırılacağı ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda araştırmaların yapılması ve nitelikli işgücünün artırılması sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber