Büro Memur-Sen genel merkezi törenle açıldı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Türkiye genelinde 82’nci şubemizi Şırnak ilinde kurduk. Büro Memur-Sen, Şırnak’ta şube kurabilmişse artık şube kuramayacağı başka bir il yoktur. Bütün illerde tek başına şube olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen genel merkezi törenle açıldı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Türkiye genelinde 82'nci şubemizi Şırnak ilinde kurduk. Büro Memur-Sen, Şırnak'ta şube kurabilmişse artık şube kuramayacağı başka bir il yoktur. Bütün illerde tek başına şube olma yolunda hızla ilerliyoruz" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Merkezi, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve çok sayıda kişinin katıldığı törenle Mebusevleri Mahallesi İller Sokak'ta hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3 yıl içerisinde sendika üye sayısının yüzde 200 arttığına dikkat çekerek, "2010 yılına geldiğimizde 17 bin üyeye ulaştık. 2011 yılında 33 bin, 2012 yılında 46 bin ve 2013 yılında 48 bin üyeyi yazdırdık. Şu anda sendikamız 52 bin üyeyi aşmış durumda. Yani 2010 yılı ile 2013 yılı arasında yüzde 200 büyüme yaparak, büro hizmet kolunda iki yıldır yetkili sendika pozisyonuna geldi. Türkiye genelinde 82'nci şubemizi Şırnak ilinde kurduk. Büro Memur- Sen, Şırnak'ta şube kurabilmişse artık şube kuramayacağı başka bir il yoktur. Bütün illerde tek başına şube olma yolunda hızla ilerliyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise, yeni yıla kamuda kılık kıyafet serbestliği imza kampanyası ile girdiklerini belirterek, bu kampanyanın kısa sürede 12 milyon 300 bin imzaya ulaştığını söyledi. Gündoğdu, "Amacımız kadına başörtü yasağı dayatarak aile yapımızı, değerlerimizi, dinimizi, medeniyet birikimimizi yok sayan, eğitimde, çalışma hayatında ve siyasette kadın-erkek eşitliğini sağlamak olmaktı. Bugün hükümetin açıkladığı paketle hem kamuda başörtü özgür, hem mecliste başörtülü milletvekilleri görevini yapabiliyor. Eşlerin başörtü sorununu hükümet çözmüştür, çalışanların ve siyasetçilerin başörtü sorununu Memur-Sen çözmüştür. Çözüm sürecinde ise taşın altına elimizi koymamız gereken, hükümetin ve devletin projesiydi. Ancak, bu sürecin de zaten hayata geçmiş biçimi Memur-Sen'dir" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Memur-Sen ve bağlı sendikaların önemine dikkat çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Mekanlar bir binadan ibarettir ama onları anlamlı kılan içerisindeki faaliyetlerdir. Memur Sen ve bağlı sendikalar bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerinde önemli ve sıkıntılı süreçlerden geçerek bugün dik durarak toplumun değişmesinde ve dönüşmesinde önemli hizmetlerde bulunmuşlardır."

Kalkınmayı, büyümeyi ve ekonomiyi önemsedikleri kadar sosyal politikaları da önemsediklerini söyleyen Etyemez, "Her ikisinin birlikte yürütülmesini önemsiyoruz. Bugün Türkiye dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi, yüzde 5 büyüme, işsizliği yüzde 9'lara indirmiş, ihracatını da 156 milyar dolarlara çıkarmış güçlü bir Türkiye'dir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber