Veteriner hekimlerden 'sabrımız tükendi' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki Veteriner Hekimler, özlük hakları ve teşkilattaki haksız uygulamalar nedeniyle ilk defa biraraya gelerek eylem yaptı.

Türk Veteriner Hekimler Birliği üyeleri Abdi İpekçi Parkı'nda biraraya gelerek, mesleki çalışma alanlarında yapılan yanlışlıklar, teşkilattaki çarpıklıklar ve özlük haklarıyla ilgili sorunları dile getirmek üzere eylem yaptı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Veteriner Hekimler, beyaz önlükleriyle, "Kuş gribine, şarbona yenilmedik, geçim sıkıntısına yenildik", "20 yıldır unuttunuz kuş gribinde hatırladınız", "Tarım ve hayvancılık ülkesinde 4 bin veteriner işsiz", "Mühendise zam veterinere hekime itlaf" yazılı dövizler taşıdı. İtlaf kıyafetleri giyen Veteriner Hekimler, müzik eşliğinde kaşıklarla Ankara havası oynadı.

"Tavuk, hindi, yumurta hükümet bizi unutma" şeklinde slogan atan Veteriner Hekimler, alkışlar ve ıslıklarla hükümeti protesto etti. Veteriner Hekimler adına bir basın açıklaması yapan İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop, kuş gribi gibi salgın hastalıklarla mücadelede, halk sağlığının korunması ve AB uyum sürecinde Veteriner Hekimler'e büyük sorumluluklar verildiğini, ancak bugünkü şartlar altında Veteriner Hekimler'in başarılı olmasının mümkün olmadığını söyledi. Veteriner Hekimler'in sadece salgın hastalıklar ortaya çıktığında akıllara geldiğini belirten Aktop, kamuda çalışan Veteriner Hekimler'in özlük haklarının ve maaşlarının artırılarak çağdaş yaşam standartlarının getirilmesini istedi.

Veteriner Hekimler'in herhangi bir teşkilatının olmadığını dile getiren Aktop, bugün 3 bin 300 belediyeden sadece bin tanesinde Veteriner Hekim çalıştığını kaydetti. Veteriner Hekim sayısının yetersiz, Veteriner Hekimler'in işsiz ve hastalıkların kol gezdiğini belirten Altıntop, devletin 15 yıldır hiçbir Veteriner Hekim alımı yapmadığını vurguladı.

Veteriner Hekim maaşının AB ülkelerinde 3-5 bin Euro, Türkiye'de ise 500-600 Euro düzeyinde olduğunu hatırlatan Aktop, kamuda çalışan bir Veteriner Hekim'in devletten alabileceği en yüksek maaşın bin 50 YTL olduğunu kaydetti. Aktop, bakanlık ve taşra teşkilatının tekrar düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bakanlık ve belediyelerin yeni Veteriner Hekim alımı yaparak kadro eksikliğini giderilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber