Meclis'e soru önergesi verilen sirk görüntülendi

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermesine neden olan sirkin görüntülerine ulaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'e soru önergesi verilen sirk görüntülendi

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermesine neden olan sirkin görüntülerine ulaşıldı.

Verdiği önergede özel bir sirkin geçtiğimiz pazar günü Amasya'da düzenlediği gösteri için Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul yönetimlerine okul öncesi öğrencilerinin faydalanması için ücretsiz bilet dağıttığını öne süren Topal, "Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan bu biletlerin toplatılmasını istemiş ancak ailelere dağıtılan biletlerin toplatılamaması üzerine velilere telefon ve mesaj yolu ile iletişime geçerek bu gösterinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülmediği mesajı iletilmiştir. Ailelere iletilen uygun görülmeme mesajının gerekçesinin ise sirkteki gösteri yapan kadınların 'bikini ve tayt giymesi' olarak açıklanmıştır" dedi.

Topal, önergesine şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı il genelinde düzenlenecek sosyal aktiviteleri denetleme yetkisi var mıdır? Okul öncesinde eğitimi alan öğrencilerinin bikini ve tayt ile gösteri yapan insanları görmesinde ne gibi sakıncalar vardır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde ahlak masaları mı oluşturulmuştur? Velilere "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülmemiştir" mesajı gönderildiğinden bilginiz var mıdır? Biletleri toplatma girişiminde bulunanlar hakkında inceleme başlatılmış mıdır? İnceleme başlatıldı ise kimler hakkında işlem başlatılmıştır? Eğer inceleme başlatılmadı ise neye dayanarak inceleme başlatılmamıştır?"

Uluslararası Artemis Sirki yetkilisinin ilk ve orta okullarda ücretsiz davetiye ve sirk broşürü dağıtılması için dilekçeyle başvuruda bulunduğunu belirten Amasya Milli Müdürü Gıyasettin Taş, "Bu tür etkinlikler okullarımızda olumsuz eleştiri aldığından, okullarımızda sirk gösterisi ve broşür dağıtma isteğiniz uygun görülmemiştir" cevabının verildiğini belirtti.

Temel eğitimden sorumlu şube müdürü Bilal Eken de, "İzin vermediğimiz halde okullarda bilet dağıtılmış. Söylemler doğru değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber