Çocuk gelinler'e dikkati çeken fotoğraf sergisi

Bursa'da, fotoğraf tutkunu iş adamı Faik Kaplan'ın "çocuk gelinler"e dikkati çekmek amacıyla çektiği fotoğraflardan oluşan "Ölüm Bizi Ayırana Kadar" başlıklı sergi, törenle açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk gelinler'e dikkati çeken fotoğraf sergisi

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki serginin açılış töreninde konuşan Kaplan, yaklaşık iki yıl süren projeye çok güzel tepkiler geldiğini söyledi.

Bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kaplan, "Projemin 19'uncu Altın Kamera Fotoğraf Yarışmasında birinci seçilmesi de beni çok mutlu etti. İnşallah daha güzel projelere adım atacağız" dedi.

Kaplan, sergide 15 fotoğrafına yer verdiğini anlattı. Fotoğraf sayısını, istatistiklere göre dünya genelinde çocuk gelin yaşının 15 olmasından esinlenerek belirlediğini dile getiren Kaplan, şöyle konuştu:

"Televizyonda seyrettiğim bir program sırasında projeye karar verdim. Programda, çocuk yaşta, para karşılığı evlendirilmiş bir kızın, ailesinden gördüğü şiddetten kaçarak baba evine dönmesi ve burada da erkek kardeşine öldürtülmesi işlenmişti. Bu, beni çok rahatsız etmişti. 'Niye çocuk yaşta evlendiriliyor ve geçimsizlikten dolayı evine döndüğünde neden öldürülüyor?' diye sordum. Projemi, bunlara tepki koymak için yaptım. Bu projeyle bir tek kızımızın bile çocuk gelin olmaktan kurtarılmasını, bir başarı olarak görüyorum."

Kaplan, sergiyi başka illerde de açacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Kaplan, ziyaretçilerine eserleri hakkında bilgi verdi.

Sergi, 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber