351 bin emekli destek primi borcunu ödeyemiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, halen emekli olup da ticari faaliyette bulundukları gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi gereken 352 bin 617 emeklinin, bu borçlarını ödeyemediğini bildirdi. Çelik, 13 bin 551 SGK emeklisine kira geliri nedeniyle sehven kesinti yapıldığını da açıkladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
351 bin emekli destek primi borcunu ödeyemiyor

MERİÇ TAFOLAR

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bakan Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, "SGK'ya serbest çalıştığını bildirmekle mükellef emeklilerden kaçının bugüne kadar yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik destek pirimlerini ödeyemediğini, bunlardan kaçının maaşına 1/4 oranında haciz uygulandığına yanıt istedi.

Önergede, ayrıca SGK'nın yaptığı yanlışlık sonucu kira geliri olan emeklilerin, çalışıyor gibi görülerek emekli aylıklarında kesintiye gidildiği, bu durumdakilerin sayısının ne olduğu da soruldu.

HATALAR GİDERİLDİ

Bakan Çelik ise, yanıtında, emekli olup da ticari faaliyette bulundukları için Destek Primi borcu olan ve ödemeyenlerin, Şubat 2013 itibariyle 351 bin 617 olduğunu belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

"Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu için yapılandırmaya başvuranların maaşına haciz konulmamakta. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mükellefiyet türü belirtilmeden gönderilmesi sebebiyle, 13 bin 551 SSK emeklisine kira gelirinden dolayı Destek Prim borcu tahakkuk ettirilmiştir. Kira geliri elde ettiği için emekli aylıklarından sehven kesinti yapılması nedeniyle hatalı olan kayıtlar, otomatik sonlandırılarak bu kesintiler, aylık aldıkları bankalardaki hesaplarına aktarılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber