Gasp tuzağı kuran kadının 14 yıla kadar hapsi istendi

Samsun'da bir kişiye tuzak kurup silah zoruyla bin 500 lira parasını gasp ettikleri iddiasıyla 1'i kadın 3 kişinin yargılandığı davada savcı, toplanan deliller doğrultusunda mütalaasını açıklayarak sanıkların her birinin 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gasp tuzağı kuran kadının 14 yıla kadar hapsi istendi

Olay, İlkadım ilçesinde yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, N.A.(29) adlı genç kadın, telefonla aradığı Y.A.'ya (26), çocuğunun hasta olup hastaneye götürmek istediğini ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Y.A., genç kadın N.A. ile Fevzi Çakmak Mahallesi İbni Sina Caddesi üzerinde buluşmak için aracıyla buraya gitti. Y.A., otomobilin ön tarafına oturduğu bir sırada aynı anda H.S.(32) ve O.İ.(26) de aracın arka koltuğunu oturdular. Genç kadının cezaevinde bulunan eşinin arkadaşı olduğunu iddia eden gençler silah çekip "Sen bu kadınlarla nasıl buluşursun?" diye tehdit edip para bin 500 lira para istediler. Odun Pazarı Caddesi Duruşehir Kavşağı'ndaki bin bankanın ATM'sine gelen Y.A., banka kartından ATM'den bin 500 lira para çekip H.S. ve O.İ.'ye verdiler. Bir süre araçla geçtikten sonra genç kadın ile yanındaki 2 kişi araçtan indiler. Y.A., polise şikayette bulundu. Olayla ilgili N.A. ile H.S. ve O.İ. adlı gençler yakalandılar. H.S. ve O.İ., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler. N.A. ise serbest bırakıldı.

Üç şüpheli hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından birlikte gasp" suçlarından dava açıldı. 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanan genç kadın duruşmaya katılmazken, tutuklu sanıklar duruşmada hazır bulundu. Savcı, toplanan deliller doğrultusunda mütalaasını açıklayarak her 3 sanığında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 109/2,3-a,b ve 149/2-a,c,h maddeleri gereği her birinin 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Sanık avukatları savurma yapmak için süre isteyince mahkemeye heyeti duruşmayı karar verilemek üzere ileri bir tarihe ertelerken, tutuksuz yargılanan N.A.'nın ise duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber