Kozcağız Sanayi Sitesi'nde aydınlatma sorunu

Yüzlerce işçinin çalıştığı Bartın merkeze bağlı Kozcağız beldesinde bulunan sanayi sitesinde aydınlatma sorunu yaşanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kozcağız Sanayi Sitesi'nde aydınlatma sorunu

Kozcağız Sanayi Sitesi'nde ara sokaklarda aydınlatma direkleri ve lambalarının olmaması nedeniyle atölyelerinde çalışan kadın işçilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirten esnaf ve vatandaşlar, elektrik firmasına tepki göstererek bir an önce sitenin karanlıktan kurtarılmasını istedi. Kozcağız Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 5 yıldır gece aydınlatma direklerinin yanmadığını belirten iş yeri sahipleri bu duruma tepki gösterdi. Kış mevsimine girilmesi ve sitenin karanlık olması dolayısıyla dert yanan sanayi esnafı, "Hırsızlık olaylarından korkuyoruz. Ara sokaklarda aydınlatma lambalarının olmaması büyük problem. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bizi bu karanlıktan kurtarsınlar. Burada herkes vergisini ve tükettiği elektriğin parasını ödüyor. Bunun karşılığı karanlığa mahkum edilmek olmamalı" şeklinde konuştular. Kozcağız sanayi sitesinde sadece ana yolda bulunan aydınlatma direklerindeki lambaların da geçen sene yaşanan fırtınada ırmak tarafına dönük vaziyette olduğu ve çoğunun yanmadığı belirtildi. Sanayi sitesi esnaflarından saya atölyesi sahibi Olcay Koç, "Yetkililer gece gelsinler buraya, durumu görsünler. Sokakları kendi imkanlarımızla aydınlatmaya çalışıyoruz. Sanayi sitesinin gece aydınlatmasının yapılması lazım. İşçilerimiz mesaiye kaldığı zaman büyük zorluklar yaşıyoruz. Karanlık yüzünden gece buraya kimse giremiyor. Bu duruma çözüm bulunmalıdır" dedi.

2007 yılında sanayi sitesine geldiklerini belirten motorcu Faik Usta, "Zamanında elektrik kurumuna başvurduk, direk dikilmesi lazım dediler. Şimdiye kadar ilgilenen olmadı. Yaklaşık 60 esnafın olduğu sanayi sitesinde ara sokaklarda hiçbir şekilde aydınlatma yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber