Kadroya alınan belediye personeline kurum değişikliği umudu

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Özellikle eş ve özür gibi durumlarda belediyeden belediyeye atama gerçekleştirilmesi için çalışma yapılacaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadroya alınan belediye personeline kurum değişikliği umudu

Çorum'da bir otelde düzenlenen ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcilerinin katıldığı bölge eğitim toplantısında konuşan Turbay, Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülen bazı konulara değindi.

Belediyelerde kadroya alınan sözleşmeli personelin, kadroya geçtiği kurumdan başka bir kuruma geçiş yapamayacağı konusunda yapılan görüşmelere değinen Turbay, bu konuda bir esneklik yapılabilmesinin söz konusu olduğunun altını çizerek, "Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelimiz kadroya alındı. Sözleşmeliler çakılı kadro olarak kaldı. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında sayın Bakanımız, bu konuda bir esneme yapılacağını söyledi. Özellikle eş ve özür gibi durumlarda belediyeden belediyeye atama gerçekleştirilmesi için çalışma yapılacaktır" dedi.

Toplu görüşmelerin ardından toplu sözleşmelerin gerçekleştiğini belirten Turbay, bundan sonraki süreçte hedeflerinin memur ile işçi emeklilerinin maaşları arasındaki farkın kapatılması olduğunu vurguladı.

- "Gençlerimize sahip çıkmak zorundayız"

Türkiye'nin her geçen gün büyüyüp geliştiğine dikkati çeken Turbay, bu noktada geleceğin teminatı gençliğe önem verilmesini istedi,

Turbay, şunları kaydetti:

"Gençlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimizin nasıl yaşadıklarını, ne ile meşgul olduklarını takip etmek zorundayız. Devletin örnek çalışmalar yapması gerekiyor. Bizlerin de sivil toplum kuruluşu olarak gençlik nereye gidiyor diye düşünmemiz lazım. Çünkü gelecekte ülkeyi bu gençlerle kalkındıracağız. Yapılan araştırmalar sonucu gençlerin içki, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı oranları önemli seviyelere yükselmiş. Bu hakikaten yüreklerimizi dağlıyor. Ülkeyi emanet edeceğimiz çocuklarımızı sahiplenmemiz lazım. Gençlik ile eğer siz meşgul olmazsanız, biz meşgul olmazsak birileri meşgul olur ve işte o zaman gök kubbeyi başımıza yıkarlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber