Coplu eğitime son

Haber Giriş : 18 Nisan 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin teftişi sırasında, ?Toplumsal olaylara müdahale ederken son çare olarak kafaya cop vurulabileceği' anlatılan eğitim CD'si ele geçirildi

MÜLKİYE Müfettişleri, İstanbul Emniyeti'nde yaptıkları teftiş sırasında skandal bir eğitim CD'si buldu. Eğitim Şubesi'nce hazırlanan ?savunma taktikleri' konulu hizmet içi eğitim seminerlerinde izlettirilen CD'de son çare olarak göstericinin kafasına ?cop' vurulabileceğinin anlattıldığı belirlendi. Çevik Kuvvet polisine toplumsal olaylarda cop kullanırken nasıl müdahale etmeleri gerektiği gösterilen CD'de, ?Eylemcilerin önce bacak ve kol kaslarına, karnına ve benzeri kaba yerlerine vurulması gerektiği, ancak zor durumda ve son çare olarak kafasına vurulabileceğinin' anlatıldığı tespit edildi.

Müfettişler raporlarında, ?Toplum polisinin cop kullanma talimatnamesinde böyle bir ifade yeralmamakla birlikte olayın meşru müdafa sınırları içinde değerlendirilmesi de mümkün değildir. Başa cop vurulmasının ölümlere neden olabileceği düşünüldüğünden, eğitim CD'sinin hizmet içi eğitimlerde kullanılması sakıncalıdır' dediler. Bu sert eleştir üzerine Eğitim Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan savunma taktikleri konulu CD, hizmet içi eğitim programından kaldırıldı. İstanbul Çevik Kuvvet'te 3 bin 356 polis görev yapıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber