İl Özel idaresindeki memur 2 yıla bir kademe alır mı?

İl Özel İdaresinden çalışan memur, her 2 yıl çalışması karşılığında bir kademe alır mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Aralık 2013 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl Özel idaresindeki memur 2 yıla bir kademe alır mı?

İki yıla bir lademe düzenlemesi, 657 sayılı Kanunun 64. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili madde şu şekildedir:

"64 üncü maddede belirtilen şartları haiz her sınıf ve derecedeki memurlar hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere ve başkaca bir işleme gerek kalmaksızın bir ileri kademeye ilerlemiş sayılırlar. Kademe ilerlemesine hak kazanamayan memurlar kurumlarınca her ay alınacak toplu onaylarla belirlenir. Kademe ilerle mesi yapmış sayılanlardan ilerlemeye müstehak olmadıkları sonradan tesbit edilenlerin kademe ilerlemeleri, ilerlemiş sayıldıkları tarihten geçerli olmak üzere iptal edilir.

Ancak, 72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere mecburi olarak sürekli görevle atanan Devlet Memurlarından kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara (Erzurum ve Artvin İl'leri dahil) bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle başarılı geçirilen her iki yılın karşılığında aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz."

Bu madde gereğince bir memurun iki yıla bir kademe düzenlemesinden yararlanabilmesi için, öncelikle yer değiştirmeye tabi personel olması gerekmektedir.

Dikkat edileceği üzere, madde metninde, "72. madde gereğince" denmiştir. Bu ibare, her memurun değil; belirli illerde 6 yıl, 5 yıl, 4 yıl gibi zorunlu çalışma süresine tabi tutulan memurları göstermektedir. Bu da ancak her ilde teşkilatı olan ve yer değiştirme suretiyle atamaya tabi yönetmeliğinde yer değiştirmeye tabi personel olarak gösterilen memurlar için söz konusudur.

İl özel idarelerinin her ilde teşkilatı bulunmamaktadır. Bu nedenle bu kurumda çalışan memurların 2 yıla bir kademeden yararlanması söz konusu olamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber