Asker ve polise otel tarifesi

Üçüncü kişilerin de kaldığı orduevi, polisevi ve öğretmenevlerine yönelik vergi çalışması başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asker ve polise otel tarifesi

Ercan Baysal

Üçüncü kişilerin de kaldığı orduevi, polisevi ve öğretmenevlerine yönelik vergi çalışması başladı. Maliye, buralardaki düğün salonu, kuaför, restoran gibi yerlerin otelden farkı olmadığını savunarak, hasılattan % 1 vergi istiyor.

Kamu kuruluşlarının bütün gelir gider hesaplarını detaylı olarak inceleyen Maliye, sosyal tesisleri de mercek altına aldı. Asker, polis ve öğretmenlerin yanı sıra üçüncü kişilerinde kaldığı orduevi, polisevi ve öğretmenevlerine yönelik vergi çalışması başladı. Buralarda bulunan düğün salonu, kuaför, yüzme havuzu ve restauran gibi yerlerin otelden herhangi bir farkı olmadığı ve iktisadi işletmeye girdiği gerekçesiyle gelirleri için Maliye defter tutulmasını istiyor. Milli eğitim ve emniyet gibi kuruluşların defter tutma, muhasebeci çalıştırma gibi maliyetleri öne sürmesi üzerine Maliye kanadı hasılattan yüzde 1 vergi alınması formülünü önerdi. Maliye'nin tesislerini üçüncü kişilere açan ve otel gibi hizmet veren yerlere ilişkin görüşmeleri sürüyor. Üst düzey bir Maliye yetkilisi "Hasılattan yüzde 1 ödeyin vergiden muaf tutalım' önerisi getirdiklerini aktardı.

Sosyal tesisler radarda

Üst düzey bir Maliye yetkilisi, şu görüşleri dile getirdi: "Polisevi veya öğretmenevinde mensuplarının kalmasında herhangi bir sakınca yok. Burada zarurilik söz konusu. Ancak üçüncü kişilere açıldığında otel gibi hizmet veriliyor. Burada vergisel bir düzenleme olmadığında bu durum haksız rekabete de yol açıyor." Muhasebat Genel Müdürlüğü de bu kapsama giren ve tüm yerlerin envanterini çıkarıyor. Defterdarlıklara gönderilen yazıda mali istatistiklerin derlenmesi amacıyla uluslararası sınıflandırmalara uygun olarak genel yönetim sektörü adıyla kapsam belirlenebileceği ve bu kapsamdaki kamu idarelerinin mali verilerini almaya Maliye'nin yetkili olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber