Türk Eğitim-Sen: MEB'in sık sık mevzuat değiştirmesi çocukları şiddete yöneltiyor

Haber Giriş : 18 Nisan 2006 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan,Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bir pastanede basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özcan, kıskançlık ve özentinin çocukları şiddete yönelttiğini söyledi.

Türk Eğitim -Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sık sık mevzuat değiştirmesinin çocukları şiddete yönelttiğini söyledi. Aile içi şiddetin de öğrencileri şiddete teşvik ettiğini belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Daha dün Kayseri'de bir üyemizin dersi basılarak çocukların kavgasını ayırırken, tarafların 'çocuğu tuttuğu' iddiasıyla hastanelik ettikleri herkesçe malumdur. Demek ki, devlete ve millete düşen önemli görevler vardır. Bunun nedenleri masaya yatırıldığı zaman eğitim noksanlığının önde olduğunu görüyoruz"

Genel Başkanı Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın şiddet olaylarına duyarsız kaldığını ileri sürdü. Özcan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyarsızlığı, sık sık mevzuatların değişmesiyle birlikte okula gelen her çocuğun kayıtsız şartsız sınıf geçirildiğini, şartsız kurallarla ortaya çıkarıldığını, yönetmeliklerin işlevini kaybettiğini, okullardaki çocukları meşgul edecek spor salonları, kütüphaneler gibi yerlerin yeterli olmadığını, öğretmensizlik nedeniyle derslerin boş geçtiğini, alt alta koyduğumuz zaman çocuğun enerjisini okulda sarf edememesi sonucu dışarıdaki balicilerle, kapkaççılarla birlikte hareket etmeye meylettiğini görüyoruz. Çocukların şiddet içerikli filmlerdeki kişilere özenerek saçlarını onlar gibi taradıklarını, onlar gibi konuştuklarını, onlar gibi hareket ederek toplumda şiddet oluşturduklarını görüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber