Beden Eğitimi öğretmenine Fair-Play ödülü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci Amatör Küme'de şampiyon olarak 3'üncü Lige Terfi Maçları'nda Erzincan'ı temsil etme hakkını kazanan Fatih Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin futbol takımı Fatih Teknikspor'un antrenörü ve okulun beden eğitimi öğretmeni Erkan Babür, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından sportif dalda Fair-Play ödülüne layık görüldü.

Fatih Teknikspor Antrenörü Erkan Babür, 23 Şubat 2006 tarihinde oynanan karşılaşmada, rakibi Sağlıkspor'dan bir futbolcunun oyuna devam edemeyecek şekilde sakatlanması ve bütün oyuncu değiştirme haklarını kullandıkları için karşılamayı 10 kişi sürdürmek zorunda kalması üzerine, kendisi de takımında bir oyuncuyu çıkararak müsabakaya rakibiyle aynı oyuncu sayısıyla devam etmişti. Olayın yaygın ve yerel basında yer almasının ardından centilmen davranışından dolayı çok sayıda tebrik alan Fatih Teknikspor Antrenörü Erkan Babür, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ödüle layık görülmesinin kendisini çok gururlandırdığını ve heyecanlandırdığını söyledi. Müsabakada yaşanan olayın Türk spor tarihinde sürekli yaşatılması gerektiğini düşündüğü anlatan Erkan Babür, "Bu ödülün insana gurur verici, insanın çalışmasını azmettirici ve yönlendirici bir ödül olduğunu düşünüyorum. Ödülü kendi adıma değil Erzincan halkı adına alacağım" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Ala ise, okulun futbol takımı antrenörü Erkan Babür'ün her zaman centilmen bir insan olduğunu ifade ederek, "Aldığı ödülle bize büyük mutluluk yaşattı. Bu olay kamuoyuna mal edildi ve kendisi Fair-Play ödülüne layık görüldü. Bu tür çalışmalarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber