Türk Sağlık-Sen'den protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanlığı, radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin 5 saatten 7.5 saate çıkarılması isteğini protesto etti.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, radyoloji bölümünün doktor ve teknisyenleriyle beraber yapılan protesto eyleminde konuşan Türk Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın, Türkiye'deki sağlık sorunlarını çözmek yerine sorun yaratmaya devam ettiğini ileri sürdü. Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bakanlık, teknolojideki gelişmişlik, Avrupa standartları, radyolojide verilen randevuların uzunluğu, radyoloji dışındaki sağlık personelinin de fiili hizmetten faydalanma isteği gibi bir takım komik gerekçelerle 'Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'da değişiklik yaparak, radyoloji çalışanlarının 5 saat olan günlük çalışma süresini 7.5 saate çıkarmak için kanun tasarısı taslağı hazırlamıştır. Bakanlık, bu işin muhataplarını dikkate almadan bunu gerçekleştirmeye çalışmaktadır.''

Yılmaz, çalışma saatlerinin artırılmasının halkın iyiliğine olmadığını ifade ederek, ''15 bin radyoloji personelinin ve ailesinin vebalinin altından kalkamazsınız'' dedi. Çalışanların mağdur olmaması için tüm güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini belirten Yılmaz, ''Türk Sağlık-Sen, çalışanlara sahip çıkmaya devam edecektir'' dedi.

Öğle tatilinde, çalışma saatlerinin artırılmasını, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla protesto eden çalışanlar, daha sonra görevlerinin başına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber