Meslek lisesi, inşaat teknikeri çıkaracak

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açtığı inşaat teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında “İnşaat teknikeri olarak” görev yapacaklar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meslek lisesi, inşaat teknikeri çıkaracak

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açtığı inşaat teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında "İnşaat teknikeri olarak" görev yapacaklar.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22 öğrenci ile bölümü açılan İnşaat teknolojisi bölümünden mezun olan öğrenciler, iş hayatında direk olarak iş imkanı bulacaklar. 2'si kız olmak üzere toplam 22 öğrenci, inşaat atölyesinde okulun inşaat işlerini düzenli şekilde yürütüyor. Okul bahçesinde uygulamalı olarak çalışan öğrenciler, ileride inşaat mühendisi olup, depreme dayanıklı binalar yapacaklarını söylüyorlar. İleride bir meslek sahibi olmak için Korkuteli Endüstri Meslek Lisesinin inşaat bölümünü seçen 2'si kız 22 öğrenci, öğretmenleri nezaretinde parke taşı söküp, daha sonra da yeni alanlara parke taşı döşüyorlar. İleride tek amaçlarının inşaat mühendisi ve şantiye şefi olmak olduğunu belirten öğrenciler, bu mesleği seçtikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Okul müdürü ve öğretmenleri ise öğrencilerin bu azimlerinden dolayı öğrencileri sürekli motive etiklerini ve bu işlerde başarılı olabileceklerini söylüyorlar. Öğrencilerinin amaçları olan inşaat mühendisliği için öğretmenleri olarak üzerlerine düşeni ve başarılı olmaları için yardımcı olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber