Bayraklı'da engellerin kalktığı gece

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Engelliler Merkezi tarafından dünya engelliler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engeller kalktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayraklı'da engellerin kalktığı gece

Görme engelli Ezgi Çaylan şarkı söyledi, işitme engelliler dans etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlik Bayraklı'daki engelli vatandaşları bir araya getirdi. Geceye engelli vatandaşlar, aileleri ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanı sıra eşi Bahriye Karabağ, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri de katıldı. Şiirler okuyan, şarkılar söyleyen, dansler edilerek gönüllerince eğlenen engellilere başkan Karabağ da eşlik etti.

Konuşmasında asıl engelin insanların zihinlerinde olduğunu kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediyenin tüm olanakları sizin. Herşey sizin için. Osmangazi belediye hizmet binası bildiğiniz gibi aslında engelliler için yapılmış bir yerdi ancak bina yetersizliği nedeniyle orayı kullanmak durumunda kaldı. Ancak şimdi yeni binamız yapılıyor ve seneye bitince hizmet binası sorunumuz kalmayacak dolayısıyla Osmangazi binasını aslına yakışır şekilde siz engelli kardeşlerimin hizmetine sunacağız. Orayı engelli ve yakınlarının da kalabileceği tam donanımlı yatılı engelli merkezi yapacağız. Orada da çok güzel etkinlikler yapacağız. Bu özel ve güzel günlerin birlik içinde devam etmesini diler, hepinizin gününü kutlarım" dedi.

Konuşmanın ardından sahneye görme engelli Ezgi Çaylan çıktı. Türkçe ve İngilizce seslendirdiği şarkılar büyük beğeni toplarken, işitme engelli öğrencilerin folklör gösterileri de izleyicilerden tam not aldı. Yine engelli öğrenciler tarafından sunulan kanto ve tango performansı da yoğun alkış topladı. Şiirler ve Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam eden gece canlı müzik eşliğinde devam etti. Büyük sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Hasan Karabağ da, engelli vatandaşların mutluluklarına eşlik ederek onlarla birlikte dans edip, günlerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber