Bursa Valiliği karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için okullarda ve halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşların eğitim çalışmaları başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa Valiliği karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Bursagaz'a önemli görevler düştüğünü ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Ev ve işyerlerinde doğalgaz kullananlar, cihazlarının her yıl periyodik bakımlarını yaptırarak iyi durumda olmayan cihazlar onarımdan geçirilmelidir. Doğalgaz cihazlarına yeterli oksijen girmesi sağlanmalı, menfezler açık olmalıdır. Baca ve soba borusu bağlantılarının uygunluğu sağlanmalı, temiz ve açık olduğu tespit edilmelidir. Standartlara uygun şofben kullanılmalı, bakım ve tamiri yetkili firmalar tarafından yapılmalıdır" dedi.

LODOSLU HAVALARA DİKKAT

Lodoslu havalarda soba yakılmaması gerektiğini ifade karaloğlu, "Yakılması şartsa gece mutlaka söndürülmelidir" diyerek, vatandaşları lodoslu havalara karşı uyardı. Lodosun etkili olacağı günlerde meteorolojik ihbarların kurumlarca vatandaşlara duyurulması gerektiğini hatırlatan Karaloğlu, "Kapalı alanlarda karbonmonoksit sensörleri kullanılmalıdır. Evlerde kapalı alanlar havalandırılmalıdır. Kapalı veya yarı kapalı garajlarda motorlu taşıtlar uzun süre çalıştırılmamalı, bu yerlerde havalandırma sistemleri çalıştırılmalı, gerekmedikçe insanlar bu yerlerde uzun süre kalmamalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber