Sosyal Güvenlik Reformu'na dava yolda

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Başkanı Tombul, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nın CHP'nin de olmadığı bir ortamda çıkarılmaya çalışıldığını, iptali için dava açacaklarını söyledi

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın, 'CHP'nin de olmadığı bir ortamda, yangından mal kaçırırcasına, tartışılmadan çıkarılmaya çalışıldığını'' söyledi. KESK Genel Başkanı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Seren ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, TMMOB Genel Merkezi'nde, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası konusunda basın toplantısı düzenledi. Tombul, tasarıya ilişkin olarak düzenledikleri 'referandumla'' halkın görüşünü sorduklarını hatırlattı. Halkın tasarıyı istemediğini dile getirdiğini kaydeden Tombul, ancak, hükümetin, halkın tercihini dikkate almadığını ifade etti. 'Tasarının, CHP'nin de olmadığı bir ortamda, yangından mal kaçırırcasına, tartışılmadan çıkarılmaya çalışıldığını'' söyleyen Tombul, tasarının, toplumsal meşruiyetini yitirdiğini savundu.

Fransa örneği

Tasarının yasalaşması durumunda mücadelelerinin devam edeceğini belirten Tombul, yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından değerlendirileceğini, CHP'nin de Anayasa Mahkemesi'ne başvurabileceğini ifade etti. İsmail Hakkı Tombul, 'Tasarıya Fransız kalmayacağız ama Fransa halkı, Fransa örneği gibi yasanın geri çekilmesi için çağrımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu. 'Bireysel hak mağduriyetlerinin giderilmesi için binlerce dava açacaklarını'' bildiren Tombul, tüm kesimleri tasarıya karşı mücadele etmeye çağırdı.

5. bölüm kabul edildi

Bu arada TBMM Genel Kurulu'nda temel yasa olarak görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa

Tasarısı'nın, prim ödemelerine ilişkin hükümleri düzenleyen 5. bölümü kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu,Türkiye'de bir gelenek olması için sosyal diyaloğa önem verdiklerini ifade ederek 'Bunu, dostlar bizi alışverişte görsün diye yapmadık. Tasarıda, sosyal tarafların önerilerinin yüzde 65'i karşılandı'' diye konuştu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber