Kara Kuvvetleri Karargahı taşınıyor iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nın geçici bir süre için Şırnak'a taşınacağı öne sürüldü. Gabar bölgesine yerleşecek olan karargahı bizzat Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun yönetecek.

Haber Türk'ün dün geç saatlerde verdiği haberde, TSK'nın, PKK terörünün kökünü kazıyacak vurucu operasyonu başlatmak üzere hazırlıklarını tamamladığı belirtildi. Haberde, şu iddialar yer aldı:

"Bu çerçevede, altı ay önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı birimleri içinde geçici tayinler yapılmış ancak subay ve astsubaylara sadece görev yerleri bildirilmişti. Şu aşamada tayinleri çıkan subay ve astsubayların görev yerlerine intikali gerçekleşiyor. Bolu ve Kayseri'deki komando tugayları ile iç güvenlik tugaylarının yanı sıra iki tugay daha oluşturularak bölgede gerekli güç koordinasyonu sağlandı. Gabar bölgesindeki karargahların yanı sıra bölgede etap etap askeri konteynır ve barakalar ile oluşturulan karargahın yan kuruluşlarıyla birlikte Kara Kuvvetleri'nin bu koordinasyonu yapacak birimleri de yerleştirildi.

Birlikler bölgeye kaydırılmıştı

Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesinde Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirildi.

Bölgede askeri hareketlilik sürürken, özellikle sınır bölgelerine tank, top ve askeri mühimmat sevkiyatı da sürüyor.

240 bin asker

Bölgedeki 240 bin askeri güç Diyarbakır'da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı filoların desteğiyle hareket edecek. Hazırlıkların terörle mücadele yasasının hızla Meclis'e sevki ve ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Ankara ziyaretinin hemen öncesinde tamamlanması dikkat çekiyor".

Orgeneral Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptıkları sürpriz görüşmenin de hatırlatıldığı haberde, "Bu görüşmede Büyükanıt'ın Erdoğan'a Şırnak karargahının taşınması ile ilgili bilgi verdiği anlaşılıyor" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber