Emekli Oramiral Güner'e askeri tesislere girişi yasağı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, emekli ya da muvazzaf mensuplarının yargılandığı kritik davalarda sessiz kalmasını eleştiren emekli Oramiral Nusret Güner, TSK'ya bağlı sosyal tesislere girişinin yasaklandığını açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli Oramiral Güner'e askeri tesislere girişi yasağı

Donanma Komutanı görevindeyken bu yılın başında kendi isteğiyle erken emekli olan Nusret Güner, twitter hesabından yaptığı açıklamada, TSK sosyal tesislerine girişinin "6 ay süreyle yasaklandığını" söyledi.

Güner, yasaklama kararının da bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından verildiğini bildirdi.

"TSK bana sahip çıkmasa da, ilerde bana tarih sahip çıkacak" diyen emekli oramiral Güner'in twitleri şöyle;

"TSK Sosyal Tesislerine girişim, 6 ay süreyle yasaklanmıştır. Türk Milleti ve Emekli/ Muvazzaf TSK ve Deniz Kuvvetleri mensuplarına duyurulur.

Sosyal Tesislere girişimi yasaklama yetkisi, bizzat Genelkurmay Başkanına aittir. Tepkimin, yarın aynı sütunlarda yayınlanmasını bekliyorum:

Bugün, Türk Milleti/ TSK/ Deniz Kuvvetleri bana sahip çıkmıyor görünse de; ilerde, Tarihin bana sahip çıkacağına hiçbir şüphem yok.

Aramızdaki fark; "Benim girişim serbest iken yasaklanıyor olmam; belirttiğiniz kişinin ise, girişi yasaklanmamışken dahi girememesi" olacak!"

İSTİFA GEREKÇESİNİ "SAVUNMADILAR..." DİYEREK AÇIKLAMIŞTI.

Güner, Balyoz Davası'yla ilgili Yargıtay'ın kararına ilişkin Ekim ayında yaptığı değerlendirmede, şunları şöylemişti:

"Sen muhalefet olarak bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsun, suçlu bile olsalar sahip çıkacaksın evlatlarına. Bu kadar masum temiz insana sesini çıkarmıyor. Yazıklar olsun. Beni kim savunacak? Beni önce kendi adamım (Genelkurmay) savunacak. Çünkü benim ne kadar masum olduğumu o biliyor. Ben niye istifa ettim, işte bunun için istifa ettim. Hepsinin masum olduğunu biliyorum. Ancak elimden birşey gelmiyor. Ben personelimi koruyamazsam kim koruyacak? Efendim kimse yargının arkasına sığınmasın yetkililer bunun hesabını verecekler. Hiçbir yerde veremezlerse ilahi adalete verecekler bunun hesabını. Yandaş medya bir tarafta, yandaş muhalefet bir tarafta elele kol kola ilerliyorlar. Allaha inanan bir insanım hepsi yarın hesap verecekler. Türk milleti sağduyuludur herşeyi anlar. Şimdi başka bir arkadaşımın annesi vefat etti yarın cenazesi defnedilecek. Bu insanlar hüngür hüngür ağlıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber