Öğretmen ve okul arkadaşlarının gözüyle Bakan Şener...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) tarafından "Yılın Devlet Adamı" seçilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in öğrenim gördüğü Sivas'taki ilkokul öğretmenleri ile okul arkadaşları, Şener'in devlet adamı olarak gösterdiği başarıyı memnuniyetle karşılıyor.

Bakan Şener'in 1960-1965 yılları arasında öğrenim gördüğü Sivas'taki Recep Handan İlköğretim Okulunda öğretmenliğini yapan ve şu an İzmir'de yaşayan Çetin Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdüllatif Şener'i 2-3 ve 4. sınıflarda okuttuğunu, daha sonra askere gitmesi nedeniyle okuldan ayrıldığını söyledi.

Şener'in öğrencilik yıllarında çok zeki, akıllı, yaratıcı ancak kendisini fazla ön plana atmayı sevmeyen ve bundan çekinen bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Çubukçu, "Problemleri çözen, ancak bunu hemen söylemeyen ve ortaya atmayan özelliği vardı. Sessiz, sakin, ama çok akıllı çocuktu. Şimdi de aynı, çok laf kalabalığı yapmayan görünümü var. Böyle öğrencim olduğu için gurur duyuyorum" diye konuştu.

"SINIF BAŞKANI OLMASINI İSTEDİM"

Abdüllatif Şener'i sınıf başkanı yaptığını ifade eden Çubukçu, "Sınıfın yaş ve fizik olarak en küçük öğrencilerinden olmasına rağmen onu başkan olarak belirlemiştim. Onun bu özelliği o zamandan dikkatimi çekmişti" dedi.

Şener'in devlet adamı olarak çizdiği performansın öğretmeni olarak kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Çubukçu, "Bir siyasi partinin adamı olarak değil de, tam bir devlet adamı görünümü çiziyor.

Özellikle verdiği beyanatlarda kışkırtıcı olmaktan uzak, yatıştırıcı ve ılımlı. İcraatlarını ve sergilediği duruşu da çok akıllıca buluyorum. Yılın devlet adamı olarak seçilmesinden dolayı da büyük mutluluk duydum" diye konuştu.

Şener'in televizyondaki konuşmalarını ve basın açıklamalarını adım adım takip ettiğini ifade eden Çubukçu, kendisini halen fırsat buldukça arayan Şener ile zaman zaman görüştüklerini söyledi.

"ÖĞRENCİMİ CUMHURBAŞKANI OLARAK DA GÖRMEK İSTERİM"

Öğretmenlerinden Nadire Şahin ise Abdüllatif Şener'in siyaset hayatındaki başarısını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Şener'in öğrencilik yıllarında, sakin, başarılı ancak fazla parmak kaldırmayan bir öğrenci olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Derslerde soruları bildiği halde fazla parmak kaldırmazdı.

Ancak, söz verdiğim zaman doğru cevabı her zaman bilir ve konuyu tamamen anlatırdı. Şu anda onu televizyonlarda gördüğüm zaman çok duygulanıyorum. Hem bir öğretmeni, hem de bir vatandaş olarak onu köşkte, Cumhurbaşkanı olarak da görmek isterim. Gerçekten devlet adamı kişiliğini, bilinçli ve halkın diline göre konuşan siyaset anlayışını çok beğeniyorum." Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in ilkokul arkadaşlarından Ali Deveci ise, aynı zamanda liseden arkadaşı olan Şener'in siyasette göstermiş olduğu başarıdan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Okul yıllarında Şener'in başarılı bir öğrenci olduğunu, kendilerinin zaman zaman sınavlarda kopye çekerken onun çekmediğini ifade eden Deveci, "Şener'in siyaset anlayışını da çok beğeniyorum.

Bu bizi okul arkadaşı olarak çok mutlu ediyor. Sivas için de elinden geleni yapıyor, ancak halkımızın da biraz gayretli olması gerekiyor" diye konuştu.

"ZORLANDIĞIMIZ KONULARDA ONA BAŞVURURDUK"

Okul arkadaşlarından Ahmet Turan Akkuş, Şener'in mahalle arkadaşı da olduğunu ve halen arkadaşlığının sürdüğünü belirterek, "Abdüllatif, çalışkan, sevecen, mütevazi ve insanlarla diyoloğu çok iyi olan bir kişiydi. Derslerinde de çok iyiydi ve bazen biz zorlandığımız konularda ona başvururduk" dedi.

Şener'i devlet adamı olarak yerinde fikirleriyle çok başarılı bulduğunu anlatan Akkuş, işyerinin bulunduğu Belediye Çarşısındaki bütün esnafında da Şener'in çalışmalarından çok memnun olduğunu kaydederek, "Sivas için yaptıklarından dolayı da kendisine hem arkadaşı, hem de Sivaslı olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Arkadaşlarından Osman Akın da Şener'in Sivas'ta ve Türkiye'de çok sevilen bir kişi olduğuna dikkati çekerek, "Okul arkadaşları olarak biz de onu çok seviyor, çalışmalarını ve başarılarını memnuniyetle izliyoruz" diye konuştu.

Okul arkadaşlarından Hasan Culfa ise Şener'in okul yıllarında da şimdiki gibi herkesle çok iyi geçinen ve sevilen bir insan olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber