İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Radyo TV öğretmenliğine kimler başvurabilir?

Radyo TV öğretmenliğine sadece İletişim Fakültelerinin Radyo-Televizyon ve Sinema bölümlerinden pedagojik formasyon alanlar mı başvuru yapabilir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Radyo TV öğretmenliğine kimler başvurabilir?

12/07/2004 tarihinde çıkarılan 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla Radyo-Televizyon alanına atanabilecek bölümler içine Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümleri eklenmiştir.

17/09/2007 tarihli 155 saylı Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile 119 sayılı kararda düzeltmeler yapılarak, Radyo-Televizyon alanından tercih yapabilecek bölümler içerisinden Elektronik Öğretmenliği çıkarılarak, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliğinin atanmasına devam edilmiştir. Bu kararla Radyo-Televizyon alanın ders içeriği değiştirilmiştir. Ders içeriği İletişim Fakülteleri'nin Radyo-Televizyon ve Sineme Bölümleri ile tamamen uyumlu hale getirilmiştir.

07/07/2009 tarihinde çıkarılan Talim ve Terbiye Kurulu 80 sayılı karar ile Radyo-Televizyon alanında düzenlemeler yapılmıştır. TTK 80 sayılı karar ile Radyo-Televizyon alanından tercih yapabilecek bölümler yeniden düzenlenmiştir. Bu karar ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği de çıkarılarak sadece Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü pedagojik formasyon alanlar tercih yapabilecek şekilde düzenlenmiştir. Ancak, 80 sayılı kararın istisnası olarak, geçici 3. madde ile 80 sayılı kararın çıktığı tarihte Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümlerinde okuyan ve mezun olanlara verilmiş hak kapsamında Radyo-Televizyon alanından tercih yapmalarına imkan tanınmıştır.

Geçici 3. Madde ile 2009 yılında Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği alanında öğrenci olanlar ve mezun olanlar da Radyo TV öğretmenliğini tercih yapabiliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber