Öğrenci affı tartışması Meclis'e taşındı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay öğrenci affı tartışmasını TBMM'ye taşıdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci affı tartışması Meclis'e taşındı

İşte CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü' nün 96. Maddeleri uyarınca Başbakanı Sayın R. Tayyip ERODAĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY

Sinop Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

8 Aralık 2013 Pazar günü Edirne ilimizde yaptığınız açık hava toplantısında "Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Üniversitelerde terör eylemlerine karışmış olanlar aflardan faydalanarak okullarımızı berbat duruma getirdi. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Öğrenci okumayı değil, bir alanı proveke etmeyi düşünüyor. Artık diyor ki "ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim.' Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Onun için de artık hedef koyuyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz; 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Birçok terör eylemlerine karışmış olanlar bu tür aflardan istifade etmek suretiyle, okullarımızı çok zor berbat duruma getirdiler " şeklinde ifadeleriniz olmuştur.

1. Hükümetleriniz dönemlerinde Yükseköğretimde bu zaman kadar çıkarılan 2005, 2008 ve 2001 yılları aflarından kaç öğrenci yararlanmıştır? Af sonucu okullarına dönen öğrencilerin başarı durumları nedir?

2. Çeşitli sorunlar nedeniyle ( ekonomik, ailesel, barınma, okul şartları vb), okulundan ayrılan öğrencilere bu ülkenin başbakanı olarak terörist nitelemesi ile yaklaşmanızın gerekçeleri nelerdir?

3. 10 yıllık dönemde Öğrenci affından yararlanarak okula dönen öğrencilerin kaçı hangi terör örgütlerine mensuptur? Üniversitelerde meydana gelen ve yargıya taşınan olaylarda adı geçen kişilerin kaçı af sonucu öğrenime devam eden kişilerdir?

4. Öğrenci affının söyleminizde yer aldığı şekliyle teröre neden olduğunu gördüğünüz halde hükümet olarak neden 3 kez ( 2005, 2008 ve 2011 yıllarında) af çıkarttınız? Bu yaklaşımınız sonucu af çıkartmanız nedeniyle üniversitelerdeki olayların dolaylı sorumlusu siz misiniz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber