Kosgeb-Anadolu teknoloji geliştirme merkezi açıldı

Eskişehir'de 'Anadolu Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi' ile Teknoloji Bahçesi'nde faaliyet gösterecek olan 'KOSGEB-Anadolu TEKMER' binası törenle hizmete girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kosgeb-Anadolu teknoloji geliştirme merkezi açıldı

Eskişehir'de 'Anadolu Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi' ile Teknoloji Bahçesi'nde faaliyet gösterecek olan 'KOSGEB-Anadolu TEKMER' binası törenle hizmete girdi.

Anadolu Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi (AÜGİS) açılışı öncesi tanıtım yapan AÜ Bilimsel Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, bilginin hayata değer kattığını anlattı. Suvacı, ''Uluslararası standartlarda araştırma ve uygulamalarla çağın gerektirdiği bilgi üretimini, toplumun ve dünyanın ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Üniversite ile sektör arasında kurulacak olan işbirliklerinin hem topluma, hem de bilime katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tüm bunlar çerçevesinde oluşturulan Anadolu Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi ile bir yandan teorik bilgi sektörel pratiğe dönüştürülürken, sektörel işbirlikleri ile kazanılan pratik bilgi de yeni teoriklerin kapısını açıyor'' dedi.

Ardından yaptığı konuşmad,a üniversiteyle ilgili ekonomik kalkınmada anlamlı adımlar atacaklarını belirten Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, ''Bu iş parçaların bir araya gelerek ekosistemdeki unsurların tamamlanmasıyla ancak bir anlam kazanmaya başlıyor. KOSGEB olarak girişimcilik konusunda önemli faaliyetler yapmaya başladık. Teknoloji geliştirmeye yönelik adımlarımız vardı. 2010 yılında özel bir tasarım yaptık. Bu beli kitlere yönelik hizmetler olmamalı diye düşündük. Çok şükür hayal ettiğimiz projenin gerçekleştirildiği günlerde olduğumuzu söyleyebiliriz. 200 bin kişiye 70 saat girişimcilik dersi vermişiz. 200 bin kişiye dokunurken üniversitelere ayrı bir önem verdik. Eskişehir'de de güzel çalışmalar oldu'' diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ise, sistemin geliştirilmesinde emeği geçen personele teşekkür etti. Aydın, ''İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda buradan muazzam bir araştırma, geliştirme, ar-ge, inovasyon, ekonomik ve sosyal katkılar meydana gelecek. Devlet üniversitesiyiz ancak özel sektör anlayışıyla yönetilen bir üniversiteyiz. Üniversitemiz sürdürülebilirlik özelliği var. Başladığımız hiçbir işi bitirmeden bırakmıyoruz. 32 ülkedeyiz ve inanıyorum ki KOSGEB'le yürüttüğümüz projeler diğer illere ve ülkelere de yayılacaktır'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Teknoloji Bahçesi'nde faaliyet gösterecek olan KOSGEB- Anadolu Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) hizmete açıldı.

Törene, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ve davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber