İŞKUR Koordine Edemiyor!

İşçi alımları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmaktadır. Bu çerçevede, kamu kurumlarına alınacak işçi alım sürecinin nasıl işlediğine ilişkin tebliğ de, İŞKUR tarafından 11.04.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu Tebliğe göre işçi alım ilanlarında yaş şartının, "hedef kitle itibarıyla göndermeyi sınırlandırıcı bir durum yerine daha çok kişinin değerlendirilebilmesine imkan tanıyacak" şekilde belirlenmesi gerektiği vurgulanmıştır. Ancak İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlar, Tebliğ hükmü ile çelişmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur alım sürecinde, talepler önce Devlet Personel Başkanlığında toplanmakta, bu kurumca talepler mevzuat dahilinde standartlaştırıldıktan sonra yayım için ÖSYM Başkanlığına gönderilmektedir. Bu nedenle de taleplerde standart bulunmaktadır.

İşçi alım sürecinde ise işlemler oldukça karışıktır. İlan İŞKUR'un il müdürlüğünce yayıma gönderilmektedir. Bu nedenle tebliği İŞKUR dahi çıkarmış olsa, Tebliğ açıklamasına ters ilan yayımlanabilmektedir. Örneğin tebliğin 11'inci maddesinde "Talep yazılarında asgari olarak bulunması gerekli şartlar" sıralanırken (b) bendinde "Yaş şartının, hedef kitle itibarıyla göndermeyi sınırlandırıcı bir durum yerine daha çok kişinin değerlendirilebilmesine imkan tanıması," şartına yer verilmiştir.

Ancak İŞKUR birimleri aracılığı ile yayımlanan ilanlar bu açıklamaya uymamaktadır. Örneğin 19/04/2006 tarihli Resmi gazetede yayımlanan "Temsan Elektromekanik Sanayi A.Ş"nin işçi alımı Tebliğdeki açıklamanın tersi gibidir. Çünkü yaş şart olarak 30 belirlenmiştir.

Yine Muğla il müdürlüğü tarafından yayımlanan "T.K.İ Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü" işçi alım ilanında yaş şartı 30 olarak belirlenmiştir.

İşçi alım ilanlarının yayımlanma süreci baştan sona yeniden düzenlenmelidir. Aksi halde Resmi Gazetede sürekli düzeltme ilanı yayımlanmak zorunda kalınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber