Fuhuş operasyonunda tutuklanan kadın komiser açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da gerçekleştirilen son yılların en büyük fuhuş operasyonuyla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 41 zanlıdan 11'i tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren gruplar halinde adliyeye gönderilen sanıklar, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, zanlılardan 13'ünü "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bıraktı, 28 zanlıyı ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi mahkeme, gecenin geç vakitlerine dek, aralarında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kayıplar Bürosunda görevli bayan komiser S.Y'nin de bulunduğu 28 sanığın ayrı ayrı ifadelerini aldı ve dosyalarını inceledi. Mahkeme, bayan komiser S.Y ile sanıklardan 16'sını "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakırken 11 zanlının tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan sanıklar şunlar:

Narkotik Büro Amirliği'nde görevli Komiser Emre Kürşat Ümer, Emniyet Komuta Kontrol Merkezi Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Necdet Tuğrultaş, adliyede görevli mahkeme katibi Kemal Altun, fuhuş çetesinin elebaşı olduğu öne sürülen, "Baba" ve "Baron" lakaplarıyla anılan Mustafa Kılıç, Mustafa Ergin, Musa Aygün, Osman Battaloğlu, Yücel Çelikel, Bahattin Altun, Ayhan Nalbant ve Menderes Tekel.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 3 ay önce başlatılan operasyon çerçevesinde yapılan teknik takip sonucu, tutuklanan komiser Emre Kürşat Ümer ile polis memuru Necdet Tuğrultaş, fuhuş çetesi üyesi oldukları iddia edilen kişilerden rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Bu arada, tutuklanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan tüm polis memurlarının açığa alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünde idari soruşturma açıldığı ve konuyu soruşturmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğünden müfettiş istendiği de bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber