Milliyet: 'Kutlu Doğum' okullara indi

Haber Giriş : 22 Nisan 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl "Kutlu Doğum Haftası" kapsamındaki etkinliklere özellikle okulların katılması sağlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed'in dünyaya gelmesi nedeniyle kutlanan "Kutlu Doğum Haftası"nı 9 - 20 Nisan arasında bu yıla özel olmak üzere, "Hz. Peygamber'i Anma ve Peygamberlere Saygı Haftası" ilan etti. Ancak bu yıl önceki yıllara göre daha farklı etkinlikler de yapıldı. Özellikle okullarda yapılan bazı etkinlikler tepki çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı bazı etkinlikleri eleştirdi. İşte "farklı etkinlikler"in bazıları:
Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar arasında altın ve Kuran meali ödüllü "Hz.Peygamber'e mektup, şiir ve güzel okuma yarışması" düzenlendi.

Hediyesi telefon
Üsküdar İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, imam hatip öğrencilerine yönelik düzenlediği, "Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması"nda ilk üç dereceye girenlere dizüstü bilgisayar ve altın verilecek. İlk 10'a girenlere de fotoğraf makinesi ve cep telefonu hediye edilecek.
Anadolu Gençlik dergisi, Kartal'da okullar arasında 14 Mayıs'ta umre ödüllü yarışma düzenleyeceğini duyurdu.
Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 30 Nisan'da düzenleyeceği hadis yarışmasında birinciye umre ödülü verileceğini açıkladı.

Ödüllü yarışmalar
Esatpaşa İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, imam hatip liseleri arasında 4 Mayıs'ta düzenleyeceği ilmihal yarışmasının birincilik ödülü sürücü kursundan ehliyet, bilgisayar ve cumhuriyet altını.
Üsküdar Müftülüğü'nce Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan 9 bebeğe altın takıldı, bir bebeğe "Muhammed" adı verildi.
Üsküdar Müftülüğü'nün Kız Kulesi'nde düzenlediği etkinlikte balonlar uçuruldu, havai fişek ve lazer gösterileri yapıldı.
MÜSİAD, hafta nedeniyle 500 bin adet Yusuf Ziya Tavaslı'nın "Peygamberimizin Güzel Ahlakı" kitabını dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber