Çukurova'ya yüzde 10 daha ucuz elektrik

BİSEN Toptan Elektrik Satış A.Ş., ayda 150 lira ve üzerinde fatura ödeyen serbest tüketicilere yüzde 10 daha ucuz elektrik tüketim fırsatını Çukurova illerindeki meskenlere de sunacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çukurova'ya yüzde 10 daha ucuz elektrik

Bisen Toptan Elektrik Satış A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağlanan serbest tüketicilik hakkının meskenlere de açıldığını, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kilis illerindeki meskenlere ulusal tarifeler üzerinden indirim yaparak yüzde 10 daha az fatura bedeli ödeme fırsatı sunduklarını belirtti. Mesut Alparslan, yeni düzenlemeyle 70 milyon tüketicinin uygulama kapsamına alındığını, vatandaşların bundan böyle elektriği hem tüketirken, hem de bayilik sistemine girerek kazanacağının altını çizdi.

2015'TE TÜKETİM LİMİTİ KALKIYOR

Alpaslan, "Son 10 yılda elektrik piyasasında devrim niteliğinde değişiklikler oldu. Serbest tüketici olmak için gereken tüketim limiti 2003'te yıllık 9 milyon kilowatsaat iken şu anda bu limit yıllık 5000 kilowatsaate düşürüldü. Bu da; ayda ödediğiniz elektrik faturası ortalama 150 lira ve üzerinde ise siz bir serbest tüketicisiniz anlamına geliyor. Bu limit, 2015'ta tamamen kaldırılacak ve her tüketici, elektriğini istediği şirketten tedarik edebilecek. Tedarikçisini seçme hakkını kazanan müşterilere daha iyi, daha kaliteli ve daha faydalı bir hizmetin satış şirketi üzerinden verilebileceğine inanıyoruz" dedi.

60 MİLYAR LİRALIK PAZAR

Enerji sektöründe 20 yıldır faaliyet gösterdiklerini, serbest piyasa koşullarında sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, oteller ve alışveriş merkezlerine toptan elektrik enerjisi satışı yaptıklarını anlatan Alparslan, şunları söyledi:

"Enerji piyasası, 33 milyon kullanıcısı, yıllık 250 milyon kilowatsaat tüketim miktarı ile yıllık 60 milyarlık pazar büyüklüğüne sahip. Bisen olarak amacımız, EPDK tarafından serbest müşteri limitinin sıfırlanacağı 2015 yılına hazırlık kapsamında, şu anda mevcut 150 acente sayımızı yıl sonunda 300, 2014 sonunda da bin sayısına ulaştırmaktır. Her bir acentemizin sosyal çevresi bizler açısından son derece kritik. İlk yıl hedefimiz 120 bin müşteri, daha sonra da 300 bin müşteriye ulaşmayı amaçlıyoruz. Pazarın yüzde 2'sine talibiz. Adana bölgesinde de 50 acente oluşturup, 100 kişiye istihdam sağlayacağız."

ÜCRETSİZ TASARRUF RAPORLARI

Bisen olarak enerji sektöründe doğalgaz çevrim santrali ile 480 megawatt kurulu güce ulaştıklarını, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasında 150'inci sırada yer aldıklarını kaydeden Alparslan, tüketiciye sürdürülebilir indirim vaat ettiklerini, kendilerini rakiplerinden ayıran özelliğin ise müşterilerine yüzde 20'ye varan oranda elektrik tasarrufu sağlayacak yolları göstermek olduğunu dile getirdi. Şirket olarak görevlendirecekleri uzman mühendislerin ücretsiz olarak kurumsal müşterileri inceleyip, soğutma, ısıtma, aydınlatma raporları hazırlayacağını, en ekonomik tasarruf yollarını ortaya çıkaracaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber